Наставникът на Наполи Лучано Спалети коментира предстоящия сблъсък с Милан. Двата отбора излизат утре на "Диего Армандо Марадона" в Неапол в ревашн от четвъртфиналите на Шампионската лига. "Росонерите" пристигат с гол аванс след успеха си с 1:0 преди седмица. В началото на месеца пък отборът на Стефано Пиоли спечели с 4:0 в Неапол в мач от Серия А.

"След като играхме два пъти в рамките на няколко седмици, влизаш в детайлите на това, което се случи. Започнахме сезона с променен състав и нова идея за нашия футбол. Сега става дума за малки настройки и да сме готови за нещата, които могат да се случат по време на мача, както контраатаките на Милан, където те са особено опасни", сподели Спалети.

Il tecnico del Calcio Napoli ha parlato alla vigilia della sfida di ritorno dei quarti di finale di Champions League contro il Milan. #calcio #calcionapoli #sscnapoli #forzanapolisempre #delaurentiis #spalletti https://t.co/jLTyKqXhQJ via @2a News

— 2A news (@antonellaa262) April 17, 2023

"Утре ще съм щастлив само ако продължим. В противен случай, добро представяне ще бъде малка утеха. Трябва да играем, както в първия мач, от където излязохме с пасив, но не и със съжаления. Трябва да играем с качество, интензитет, да създаваме пространства и веднага да се възползваме от тях. При нашия стил на игра понякога оставаме дупки между линиите, но това е риск, който трябва да поемем", допълни той.

"Да играем на този етап на турнира е награда за всички играчи, за града, за тяхната любов. Нищо не рискуваме около този мач. Единственият риск е достигане на огромна радост, защото никога не сме достигали до този етап", каза още Спалети.

"Милан играе модерен, атакуващ футбол с висока преса. Те напълно заслужено станаха шампиони миналия сезон и ще пристигнат с идеята да вземат инициативата. Това, че ще трябва да се справят с Осимен, ще им донесе притеснения", бе мнението на Спалети. Голмайсторът на Наполи Виктор Осимен се възстанови от контузията, поради която пропусна първия мач, и влезе като резерва срещу Верона през уикенда.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago