Ливърпул е в серия от пет поредни мача без победа. Мърсисайдци се надяват да променят това при гостуването на борещия се за оцеляване Лийдс. "Червените" обаче се представят много слабо далеч от дома и от началото на сезона имат само три победи при гостувания в първенството. Йоркшърци са на две точки над зоната на изпадащите и всяка точка е от изключителна важност.

Отборът на Юрген Клоп изигра силно второ полувреме срещу Арсенал преди седмица и наставникът не е направил нито една промяна от състава, който излезе срещу "артилеристите". Резервната скамейка на Ливърпул изглежда силна, а там вече е Луис Диас, който се възстанови след дълго лечение на контузия. Мохамед Салах, Коди Гакпо и Диого Жота стартират в атака за "червените".

🚨 TEAM NEWS 🚨

⚪ Leeds United vs Liverpool 🔴#LFC #LEELIV pic.twitter.com/NreJUdysVu

— Liverpool.com (@Liverpoolcom_) April 17, 2023

Лийдс е без Патрик Бамфорд, който е извън групата. В негово отсъствие атаката ще бъде водена от Рориго, който започва титуляр за първи път от осем мача.

ЛИЙДС - ЛИВЪРПУЛ

ЛИЙДС: Мелие, Кристенсен, Кох, Струик, Фирпо, Маккени, Рока, Харисън, Синистера, Ааронсон, Родриго
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Салах, Жота, Гакпо

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago