Отборите на Наполи и Милан тази вечер се изправят един срещу друг на „Диего Армандо Марадона“ в мач реванш от ¼-финалите на Шампионската лига. Началният час на сблъсъка е 22:00, като „росонерите“ имат крехък аванс от 1:0 след домакинската си победа преди седмица.

За домакините от Наполи победата тази вечер е задължителна, тъй като само тя може да класира отбора за първия му полуфинал в Шампионската лига в клубната история. „Партенопеите“ се представиха на добро ниво в първия мач между двата тима през миналата седмица, но не успяха да оползотворят своите положения и допуснаха да бъдат надхитрени от своя противник. Макар и да претърпяха две поражения от „Дявола“ през този месец, първото от които беше с 0:4 в Неапол, „адзурите“ спечелиха есенния сблъсък с 2:1 в Милано. Тази вечер те ще търсят първи домакински успех над този съперник от август 2018 година насам.

A new chapter to write together - are you ready? 🔥

💙 #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/JCaRiLkaPK

— Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) April 17, 2023

Днес Наполи ще може да разчита на своя голмайстор Виктор Осимен, който пропусна гостуването на „Джузепе Меаца“ поради контузия, но сега е готов да помогне на своя отбор да заличи пасива си. Неаполитанските фенове имат големи очаквания и към Хвича Кварацхелия, който също е способен да направи разликата. Съставът на Лучано Спалети ще трябва да се справи с липсата на двама основни играчи – защитника Ким Мин-Жае и халфа Андре-Франк Замбо Ангиса, които са наказани за тазвечершната среща. Така най-вероятно в отбрана ще се появи Жуан Жезус, а в средата на терена почти сигурно ще играе Танги Ндомбеле. На Осимен и Кварацхелия в нападение ще помага Матео Политано вместо Ървинг Лосано, който не впечатли в първия мач.

В Милан може и да разполагат с преднина след домакинската си победа, но са наясно, че ги очаква много тежка визита. Отборът беше в същата ситуация и в 1/8-финалите, където гостува на Тотнъм с Лондон именно след успех с 1:0 в Милано. В крайна сметка тогава „росонерите“ удържаха нулево реми, с което продължиха напред. Сега те се надяват на подобно развитие, за да успеят да се класират за 14-ия си полуфинал в турнира. Историята е на страната на миланския гранд, който досега няма нито една загуба в шестте си двубоя с италиански съперник в ШЛ, в които е записал три победи и три равенства.

🔴⚫ A few facts about Milan:

- Beaten Napoli twice in three games
- 90 minutes away from first UCL semi-final since 2007
- Have kept a clean sheet in their last FIVE Champions League games, winning four of them. pic.twitter.com/4AOrz8xD4l

— Italian Football TV (@IFTVofficial) April 13, 2023

Очакванията са Стефано Пиоли да заложи на същите 11 от предишния мач между двата тима, след като при ремито 1:1 с Болоня не пусна от първата минута нито един от полевите играчи, за които се предполага, че ще бъдат титуляри днес. Със сигурност защитата ще бъде изградена от четирима с Фикайо Томори и Симон Кяер в нейния център. Голмайсторът от първия двубой Исмаел Бенасер отново ще започне като плеймейкър. Отдясно ще напада Браим Диас, а отляво - звездата Рафаел Леао. Оливие Жиру имаше болки в ахилесовото сухожилие на левия си крак през последните няколко дни, но въпреки това изглежда, че отново ще поведе атаката на „росонерите“.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe