Наставникът на Интер Симоне Индзаги говори преди утрешния мач реванш срещу Бенфика от четвъртфиналите на Шампионската лига. "Нерадзурите" имат добра преднина след победата с 2:0 в Португалия преди седмица.

"Знаем колко добри са съперниците ни. Ще бъде труден мач и ще трябва да бъдем в най-добрата си форма. Ще трябва да работим като един, ако искаме да продължим напред. Изправяме се срещу изключителен отбор, който също като нас напоследък не постига резултатите, които заслужава, в своето първенство", започна Индзаги.

"Знаем силните страни на Бенфика. Имаме преднина от два гола, но ще ни бъде трудно. Ще трябва да играем интензивно, защото Бенфика тича здраво и си подава бързо. Трябва да им попречим с нашата работоспособност", добави той.

Simone Inzaghi is expecting a 'complicated' second leg against Benfica in the Champions League but believes that the criticism of players and staff will only make his team stronger heading into the tie https://t.co/VpR22pxZ87 #Inzaghi #Inter #FCIM #ChampionsLeague #Calcio

— Football Italia (@footballitalia) April 18, 2023

"Целта беше да стигнем до последните осем в Шампионската лига. Сега сме там и имаме шанс да стигнем до финалната четворка. Изправихме се срещу много силни отбори. Като нападател се притеснявах, когато не разполагах с шансове. Моите момчета имаха шансове; те просто трябва да запазят спокойствие, да изчакат момента", коментира още Индзаги.

"Убеден съм, че всички заедно и с феновете можем да дадем тази радост, да бъдеш в топ 4 в Европа не се случва често. Знаем пътя си в националните и международните турнири, знаем, че в първенството загубихме важни точки, които ни забавиха. Сега вниманието ни е насочено само към Бенфика, за останалото ще мислим след сряда", каза още наставникът на Интер.

#InterBenfica, #Inzaghi: "Vogliamo regalare la semifinale ai tifosi, ci aspettano 90 minuti importantissimi" https://t.co/aFgOtevftc

— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) April 18, 2023

Специалистът коментира и критиките, които получава заради лошото представяне на "нерадзурите" в първенството и спекулациите, че може да бъде уволнен. "В Интер е така, ако прочетете какво се пишеше преди мачовете с Барселона или Порто, беше същото. Това е нещо, с което съм свикнал, стига да критикуват мен, не е проблем: що се отнася до мен и моя щаб, критиките ни помагат да се подобряваме все повече и повече. Трябва да сме добри в това да се изолираме и да се опитаме да постигнем важен резултат за нашите фенове", каза още Индзаги.

Наставникът завърши с отговор на известния музикант от "Оейзис" и фен на Манчестър Сити Ноел Галахър, който заяви, че би искал "гражданите" да се изправят срещу Интер на финала, защото "не са много добри, а Лукаку е ужасен".

"Той е страхотен певец, надявам се да има късмет и в прогнозите си: да видим Интер на финала би направило всички ни щастливи", завърши Индзаги.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago