Мениджърът на Тотнъм Кристиан Стелини говори преди гостуването на Нюкасъл, като този мач се явява пряк сблъсък за място в топ 4.

"Имахме една седмица за презареждане след последния мач, изкарахме я добре и сме добре подготвени за този мач. Ще бъде трудно, защото във Висшата лига никога не е лесно. Това е един от най-лошите стадиони, на които може да се играе заради силата на атмосферата там. Но ние разполагаме с добър състав и аз вярвам в играчите, отбора и клуба. Така че сме подготвени", започна Стелини.

🗣️ "The maths gives us the belief, until that moment we'll continue to believe."

Cristian Stellini dismisses the idea that their top four hopes will be over if Tottenham lose to Newcastle pic.twitter.com/pXjwmqeDnq

— Football Daily (@footballdaily) April 21, 2023

"Докато имаме математически шанс за топ 4, ще продължаваме да вярваме, да се опитваме и да играем, за да постигнем тази цел", добави той.

Специалистът коментира контузиите в отбора: "Бен Дейвис се завърна в тренировките, само в леки тренировки, така че може би не е готов да играе в неделя, но сме близо до това да се завърне"

🎙️ “We have Ben Davies back in part training and we are confident Clement Lenglet can train for a full session tomorrow”

Cristian Stellini provides an update ahead of #NEWTOT ⤵️

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) April 21, 2023

Той се върна и към проблемите пред тима през целия сезон: "Ако трябва да мислим за целия сезон, той е дълга история - случиха се много неща, изживяхме труден период с много ситуации - и като хора, и с много контузии. Но мисля, че през целия сезон се борихме и срещу съдбата, срещу всичките си проблеми, а след това е важно да израстваме като хора и отбор и за мен играчите продължават да се борят, за да постигнем целите си. Много е важно да вярваме отново, всеки ден, по време на тренировките и по време на мачовете".

Мениджърът на Тотнъм коментира и раздялата с изпълнителния директор на клуба Фабио Паратичи, който загуби обжалването за наложената му от ФИФА санкция да не се занимава с никаква футболна дейност в продължение на 30 месеца заради работата си в Ювентус. "Напускането му не се отрази на подготовката, защото Фабио беше далеч оттук в продължение на няколко седмици, така че нищо не се променя в тази ситуация. Но от човешка гледна точка ние сме много близки с Фабио, всички ние. Това беше труден период за него и сега крайният резултат е тъжен за всички, за него и семейството му. Човешки сме много близки с него. Клубът направи изявление и това е всичко, което мога да кажа", коментира мениджърът.

"The final result is very sad"

Tottenham Hotspur head coach Cristian Stellini reflects on the news of managing director of football, Fabio Paratici's departure. pic.twitter.com/VX27GqMn7q

— Sky Sports News (@SkySportsNews) April 21, 2023

Стелини коментира и ситуацията с защитника Давинсон Санчес, който бе освиркван от феновете на Тотнъм при загубата с 2:3 от Борнемут в предишния кръг и бе сменен, след като преди това влезе от пейката.

"Разговарях с Давинсон, имахме добър разговор. Разбира се, за един играч е трудно да влезе, а след това да си тръгне от терена, но и на мен ми се е случвало като играч - това не е най-добрият момент, който можеш да преживееш, но е от нещата, които могат да те накарат да реагираш. Помолих го да направи това, да тренира добре и да даде най-доброто от себе си и той е добър човек, разбра момента по време на последния мач и го приема", каза Стелини.

"Много рядко се случва да бъдеш освиркан от собствените си фенове]. Но може да се случи, важно е да имаш правилната реакция, за да се върнат феновете при теб, и аз искам да помогна на Давинсон да достигне този момент", завърши мениджърът на Тотнъм.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago