Лидерът в Премиър лийг Арсенал посреща последния в класирането Саутхамптън в ключов мач за двата отбора. "Артилеристите" нямат алтернатива освен трите точки, ако искат да продължат мечтата си за титла, но гостите със сигурност ще искат да измъкнат нещо от мача.

Арсенал направи две поредни равенства в първенството с резултат 2:2 срещу Ливърпул и Уест Хам, като и двата пъти пропиля преднина от два гола. Загубените точки скъсиха дистанцията на върха пред Манчестър Сити на само 4 точки, като освен всичко друго "гражданите" са в убийствена форма, имат мач по-малко и ще са домакини на Арсенал в средата на следващата седмица в прекия сблъсък между двата тима.

Мениджърът Микел Артета има кадрови проблеми, като няма да може да разчита на Такехиро Томиясу, Вилиам Салиба и Мохамед Елнени.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🔙 Zinchenko returns
🪄 Vieira in midfield
🌶️ Saka in attack

Let’s get back to winning ways, together! pic.twitter.com/VK0bayYcBn

— Arsenal (@Arsenal) April 21, 2023

Саутхамптън пък се намира в отчайваща форма, като няма победа в последните си шест срещи в първенството и се намира в неприятна серия от три поредни поражения. Тимът е сериозно застрашен от изпадане в Чемпиъншип и нова загуба със сигурност ще утежни още повече положението му.

Наставникът на "светците" Рубен Селес няма да може да разчита на нападателите Мислав Оршич и Че Адамс, както и на защитниците Мохамед Салису, Валентино Ливраменто и Хуан Лариос.

АРСЕНАЛ (4-3-3): Рамсдейл; Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко; Йодегор, Партей, Виейра; Сака, Жезус, Мартинели

САУТХАМПТЪН (4-4-2): Базуну; Уокър-Питърс, Беднарек, Бела-Кочап, Перо; Уолкът, Уорд-Праус, Лавия, Елиунуси; Алкарас, Армстронг

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages