Роберто Фирмино е постигнал договорка за преминаването си в Барселона през следващото лято, съобщава днес “Дейли Мейл”. Това ще сложи край на осемгодишния му престой в Ливърпул, както той обяви още преди седмици, след като загуби титулярното си място през този сезон. 

Договрът на бразилското острие изтича през лятото и Юрген Клоп искаше да го задържи на “Анфийлд”, но самият Фирмино е предпочел да търси ново предизвикателство пред себе си и да пробва късмета си в ново първенство. 

За тези осем сезона с екипа на английския гранд той успя да спечели Шампионската лига, титлата от Премиър лийг, Купата на лигата, както и Световното клубно първенство след преминаването си от Хофенхайм през 2015 година. Фирмино е обект на интерес от редица от големите отбори в Европа, които са изкушени от възможността да го привлекат без пари в редиците си след края на сезона. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages