Торино прекъсна серията на Лацио от четири поредни победи, след като надделя с 1:0 над „римските орли“ на „Олимпико“. Иван Илич реализира единственото попадение в края на първото полувреме, а тимът на Маурицио Сари така и не успя да покаже обичайното си ниво. Така, след като през седмицата в актива на Ювентус бяха върнати 15-те отнети точки, „бианконерите“ утре могат да излязат дори на второ място в класирането, ако успеят да победят Наполи у дома в дербито от кръга. „Биковете“ пък прекъснаха негативната серия от четири поредни срещи без победа и се изравниха с Фиорентина в средата на таблицата.

„Римските орли“ не успяваха да намерят ритъма си през първата част, като играчите на Маурицио Сари губеха много нерви в това да оспорват съдийските решения.

Торино действаше доста търпеливо и поведе с гол на Иван Илич в 43-тата минута. Сърбинът стреля от около 30 метра, топката премина през краката на Сергей Милинкович-Савич, след което Проведел също не се намеси добре – 0:1.

Иначе най-чистата ситуация, която домакините създадоха преди почивката, бе още в 30-ата секунда. Педро центрира отдясно, Дзакани засече с глава,а Милинкович-Савич първоначално изпусна топката, но след това я улови точно на голлинията.

В 57-ата минута минута Радонич можеше да удвои преднината на Торино, но този път Проведел се намеси много добре и спаси. Лацио опита натиск, но така и не успяваше да създаде чисти възможности. Не помогна и включването на Имобиле, който още в 54-тата минута замени Педро. Така Торино успя да задържи преднината си до самия край и да си тръгне заслужено с трите точки от Рим.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago