Манчестър Юнайтед и Брайтън се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък между двата тима в турнира за Купата на Англия. “Червените дяволи” стигнаха до тази фаза на турнира, след като последователно надделяха с един и същ резултат 3:1 над Евертън, Рединг, Уест Хам и Фулъм. “Чайките” пък успяха да отстранят Мидълзбро, Ливърпул, Стоук и Гримсби. Двата тима се изправят един срещу друг днес на “Уембли”, за да решат кой от тях ще се изправи срещу Манчестър Сити във финала за трофея в началото на юни.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг прави три промени в своя тим след изключително слабото представяне срещу Севиля при отпадането от Лига Европа в четвъртък. Той отново може да разчита от първата минута на някои от водещите си играчи. Бруно Фернандеш, който бе наказан през седмица, се завръща в състава и заменя Марсел Забитцер. Маркъс Рашфорд заема мястото на Джейдън Санчо, а Люк Шоу отново ще се подвизава в центъра на отбраната и ще партнира на Виктор Линдельоф.

🗒️ Here's your Wembley Reds! 🔴#MUFC || #FACup

— Manchester United (@ManUtd) April 23, 2023

Италианският наставник на Брайтън пък Роберто де Дзерби залага на две промени в своя тим в сравнение с тима, който спечели срещу Челси преди седмица. Еван Фъргюсън продължава да лекува травма и на негово място в тима се завръща Дани Уелбек заедно с Хулио Енсисо. Джоел Велтман пък, който бе под въпрос, сяда на скамейката.

TEAM NEWS. 🚨 Here's our starting XI for our @EmiratesFACup semi-final. 📝

📲 https://t.co/S3j1TIedJv // #BHAFC 🔵⚪️ pic.twitter.com/fGFZF6lzln

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) April 23, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages