Марсилия още веднъж показа защо е най-силният гост в Лига 1. Отборът на Игор Тудор победи с 2:1 Лион и измести Ланс от втората позиция в класирането, като изостава на 8 точки от водача Пари Сен Жермен. Марсилци създадоха повече положения, но стигнаха до успеха чак в добавеното време, когато Мало Густо си вкара автогол.

Преди този мач Лион беше в серия от три поредни победи, но днес не можа да продължи възходящото си представяне и заема 7-а позиция в подреждането. Единственото попадение за "хлапетата" отбеляза Александре Лаказет в 68-ата минута. Преди това Дженгиз Юндер бе дал преднина на ОМ в 44-ата. 

По-подредената игра на Марсилия доведе до няколко опасни положения пред вратата на Лион преди почивката. Стражът на домакините Антони Лопеш опази нулевото равенство с поредица от добри намеси, но в 44-ата минута нямаше какво да стори при добавката на Дженгиз Юндер, след като отрази удар на Алексис Санчес.

Лион реагира през второто полувреме, макар трудно да стигаше до опасни ситуации пред Пау Лопес. В 68-ата минута Корентен Толисо отправи много прецизно центриране, което изненада бранителите на Марсилия, а Лаказет протегна крак на далечната греда и прати топката в мрежата за 1:1 с 20-ия си гол през сезона.

В 75-ата минута гредата спаси Лион, но в самия край на допълнителното време Синали Диоманде изрита топката в тялото на съотборника си Мало Густо и оттам тя влезе във вратата за ужас на феновете на "Групама Стейдиъм". 

В следващия кръг Марсилия ще посрещне Оксер на "Велодром", а Лион ще гостува на замесения в битката за оцеляване Страсбург.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago