Жирона посреща Реал Мадрид в мач от междинния 31-ви кръг на Ла Лига. Момчетата на Карло Анчелоти със сигурност ще търсят успеха, ако искат да съхранят теоретичните си шансове за титла. Със сигурност обаче няма да им е лесно срещу коравите каталунци, още повече, че Кралският клуб не успя да спечели срещу днешния си противник на "Бернабеу" и двата тима завършиха 1:1.

Жирона се намира на комфортно място в средата на таблицата и има 8 точки аванс пред тимовете в опасната зона. Отборът играе много силно като домакин, като в последните си 7 мача на своя стадион има цели пет победи и едва две поражения, и то минимални - от Барселона и Атлетико Мадрид.

Наставникът на Жирона Мичел има доста кадрови проблеми, като заради контузии извън строя са халфовете Алейш Гарсия, Янхел Ерера, Давид Лопес, Тони Суарес и Борха Гарсия. Жирона ще разчита на тримата в предни позиции - украинецът Виктор Циганков, Валентин Кастейянос и Родриго Рикелме, да тормозят защитата на Реал Мадрид. Именно Кастейянос заменя оставения на пейката Кристиан Стуани.

L'ONZE! ❤️🤍#GironaRealMadrid pic.twitter.com/YHeaBFmdwI

— Girona FC (@GironaFC) April 25, 2023

Реал Мадрид пък се намира в серия от две поредни победи с по 2:0. Тимът е на цели 11 точки разлика от лидера Барселона и нова грешна стъпка съвсем ще предреши борбата за титлата. Карло Анчелоти ще има редица кадрови проблеми, като най-сериозна ще е липсата на Карим Бензема, който не попадна в групата на мача заради лека травма. Едуардо Камавинга, който днес е на пейката, се оплакваше от лека контузия, като такава получи и Еден Азар. Тибо Куртоа има стомашни проблеми и не е в групата за мача, а все още не са на разположение и Дейвид Алаба и Ферлан Менди. Дани Себайос пък е наказан.

📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial 🆚 @GironaFC!@UnicajaBanco | #GironaRealMadrid pic.twitter.com/079KTVIWQd

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) April 25, 2023

В отсъствието на гореспоменатите играчи Анчелоти прави пет промени в състава си в сравнение с мача със Селта преди няколко дни. Андрий Лунин застава на вратата вместо Куртоа, като пред него ще играят Дани Карвахал, Едер Милитао, Антонио Рюдигер и Начо, който ще действа на левия бек вместо Камавинга. Ветераните Модрич и Кроос се завръщат сред титулярите и ще партнират на Феде Валверде в средата на терена, а напред Родриго ще е в ролята на заместник на Карим Бензема, подпомаган от Марко Асенсио и Винисиус.

ЖИРОНА (4-3-3): Гасанига; Арнау, Хуанпе, Буено, Мигел; Коуто, Ромеу, Иван Мартин; Циганков, Кастейянос, Рикелме

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Лунин; Карвахал, Милитао, Рюдигер, Начо; Модрич, Кроос, Валверде; Асенсио, Родриго, Винисиус

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe