Уулвърхамптън победи с 2:0 Кристъл Палас в мач от 33-тия кръг на Премиър лийг. Попаденията за "вълците" дойдоха след ранен автогол на Йоаким Андерсен в 3-тата минута и точно реализирана дузпа на Рубен Невеш (90+4').

Домакините започнаха по-добре срещата, като още в самото начало Диего Коща стреля, но Сам Джонстън изби. От последвалия корнер в 3-тата минута дойде и първото попадение за Уулвс, като датският защитник на гостите Йоаким Андерсен си заби неспасяем автогол. Рубен Невеш центрира, при което бранителят на лондончани не реагира добре и заби топката в собствената си врата.

Впоследствие Кристъл Палас опита да изравни, но така и не успя да го направи, като удобни възможности за това пропуснаха Алберт Самби Локонга и Еберечи Езе.

YES! Another big win at Molineux!

🐺⏱️ pic.twitter.com/GNScAgRP2B

— Wolves (@Wolves) April 25, 2023

В даденото от съдията 5-минутно продължение на редовното време пък стражът на Палас Сам Джонстън направи грешка в защита, след което игра опасно срещу Педро Нето в наказателното си поле и реферът Робърт Джоунс посочи бялата точка. Рубен Невеш не сгреши от дузпата и подпечата успеха на Уулвърхамптън.

С победата си "вълците" записаха трета поредна победа като домакин и се изравниха по точки с днешния си съперник в средата на таблицата, като и двата тима имат по 37 точки и са сравнително далеч от опасната зона. Кристъл Палас пък прекъсна серията си от четири поредни мача без поражения в Премиър лийг.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago