Манчестър Сити приема Арсенал в битката на върха във Висшата лига. Според мнозина двубоят ще определи бъдещия шампион на Англия. Срещата е от по-голямо значение за гостите от Лондон. Те от дълго време са водачи в класирането, но след три поредни грешки ситуацията сега е коренно различна. "Артилеристите" имат аванс от 5 точки пред днешния си съперник, но са изиграли два мача повече.

"Гражданите" спечелиха осем от последните си девет мача в първенството и се намират във великолепна форма, като продължават борбата на три фронта. Те имат победи в последните седем мача срещу Арсенал във всички турнири.

Goosebumps.@ManCity | @Arsenal pic.twitter.com/gGWdKXRyC5

— Premier League (@premierleague) April 26, 2023

Пеп Гуардиола е предпочел да започне с Мануел Аканжи в защита. Нейтън Аке е контузен, а Аймерик Лапорт е оставен на резервната скамейка. Риад Марез, който отбеляза хеттрик срещу Шефилд Юнайтед в полуфинала за Купата на Англия, също е оставен сред резервите. Наставникът е направил пет промени от този мач, но тогава даде почивка на някои основни играчи. Кевин Де Бройне, Едерсон, Рубен Диаш, Джон Стоунс и Родри се завръщат сред титулярите.

Official: #ManCity Starting XI vs Arsenal. pic.twitter.com/nHk5UGEjHZ

— City Xtra (@City_Xtra) April 26, 2023

Гранит Джака е възстановен от заболяване, което му попречи да играе в срещата със Саутхамптън, и се завръща в тима. Той заменя Фабио Виейра в халфовата линия, а това е единствената промяна в състава от последния мач. Роб Холдинг ще партнира на Габриел Магаляеш в центъра на защитата, като двамата ще трябва да се справят с опазването на Ерлинг Холанд.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🔙 Xhaka returns
🪄 Odegaard makes 100th appearance
⚡️ Jesus in attack

Let’s do this - together! pic.twitter.com/0oUpIYvl0o

— Arsenal (@Arsenal) April 26, 2023

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АРСЕНАЛ

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Аканжи, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Бернардо Силва, Грийлиш, Холанд
АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Магаляеш, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Мартинели, Жезус

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago