Отборите на Рома и Милан се изправят един срещу друг на „Олимпико“ в сблъсък от 32-рия кръг на Серия "А".

Двата тима са сред редицата претенденти за място в топ 4, което ще им даде право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. Както „росонерите“, така и „вълците“ имат по 56 точки в актива си, но заради головата си разлика Милан е на четвъртата, а Рома на петата позиция. Предишният мач помежду им беше през януари, когато миланският гранд поведе с 2:0 но допусна два късни гола и така двубоят на „Джузепе Меаца“ завърши наравно 2:2. Именно тази среща беляза началото на големия срив в представянето на „Дявола“, който продължи един месец.

👀💛❤️ pic.twitter.com/OlTSuEYBp3

— AS Roma (@OfficialASRoma) April 29, 2023

Сега съставът на Стефано Пиоли ще се опита да си отмъсти за издънката при своето домакинство, а играчите на Жозе Моуриньо ще се постараят да надхитрят своя съперник. Милан се намира в серия от четири шампионатни мача без загуба, като в тях записа победи над Наполи (4:0) и Лече (2:0), както и равенства срещу Емполи (0:0) и Болоня (1:1). Рома беше в поредица от три победи, които дойдоха срещу Сампдория (3:0), Торино (1:0) и Удинезе (3:0), но тази успешна серия приключи в миналия кръг със загубата в сблъсъка с Аталанта (1:3).

A top-four clash, a classic about to kick-off in #SerieA 💎

How will #RomaMilan pan out? 👀 pic.twitter.com/VEMxIOkPhX

— Lega Serie A (@SerieA_EN) April 29, 2023

Рома: Патрисио, Манчини, Кумбула, Ибаньес, Зеки Челик, Кристанте, Матич, Пелегрини, Спинациола, Ейбрахам, Белоти

Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Крунич, Диас, Бенасер, Леао, Жиру

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages