Фулъм посреща Манчестър Сити на “Крейвън Котидж” в мач от 34-тия кръг на Премиър лийг. Срещата е много по-важна за “гражданите”, които при успех днес ще изпреварят Арсенал и ще оглавят класирането.

Фулъм не се намира в особено добра форма, като в последните си 8 мача в Премиър лийг има едва две победи. Тимът се намира точно в средата на таблицата, като няма особени шансове за място в Европа, но е и абсолютно спокоен за мястото си в елита.

Come on Fulham Football Club. 👊#FULMCI pic.twitter.com/RnNxMilBpz

— Fulham Football Club (@FulhamFC) April 30, 2023

Мениджърът на “котиджърс” Марко Силва има известни кадрови проблеми, като контузени са Вилиан и Левин Курзава, а нападателят Александър Митрович все още изтърпява дългото си наказание заради проявите си по време на мача от ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. Фулъм ще разчита в предни позиции на Винисиус, а зад него ще действат Хари Уилсън, Андреас Перейра и Боби Рийд.

Манчестър Сити пък се намира във феноменална форма в първенството - в последните си десет мача тимът на Гуардиола има цели девет победи и само едно равенство, като последната загуба на “гражданите” е едва от 5 февруари, когато отстъпиха на Тотнъм с 0:1. Испанският мениджър няма почти никакви кадрови проблеми, като изключим контузията на защитника Нейтън Аке.

Today's team! 💥

XI | Ederson, Walker, Stones, Dias, Akanji, Rodrigo, Gundogan (C), Mahrez, Grealish, Alvarez, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Phillips, Laporte, Bernardo, Gomez, Perrone, Foden, Lewis#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/RnMX6mz13Q

— Manchester City (@ManCity) April 30, 2023

Гуардиола прави няколко промени в състава си в сравнение с победата над Арсенал през седмицата. Бернардо Силва и Кевин Де Бройне отстъпват местата си на Рияд Марез и Хулиан Алварес в предни позиции за “гражданите”, като белгиецът дори не е в групата за мача. Илкай Гюндоган и Джак Грийлиш допълват халфовата линия на Сити, а пред тях ще е норвежката звезда на Сити Ерлинг Холанд не спира да бележи, като вече има 33 попадения на сметката си в Премиър лийг, с които подобри рекорда на Мохамед Салах за най-много голове в един сезон. Джон Стоунс и Родриго пък ще играят като опорни халфове пред тримата в защита Уокър, Диаш и Аканжи.

ФУЛЪМ (4-2-3-1): Лено; Тете, Адарабиойо, Риъм, Робинсън; Х. Рийд, Палиня; Уилсън, Перейра, Б. Рийд; Винисиус

МАНЧЕСТЪР СИТИ (3-2-4-1): Едерсон; Уокър, Диаш, Аканжи; Стоунс, Родриго; Марез, Алварес, Гюндоган, Грийлиш; Холанд

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages