Убедителният лидер в Серия "А" Наполи е само на една победа разстояние от това да подпечата третата си титла на Италия. За целта „партенопеите“ трябва да спечелят мача си със Салернитана от 32-рия кръг на местния елит, като за момента резултатът е 0:0. При успех на неаполитанците, те ще празнуват още днес със Скудетото, което спечелиха за последно преди точно 33 години с Диего Армандо Марадона в състава си.

 Малко по-рано днес Интер направи късен обрат срещу Лацио, за да поднесе тази възможност в пред неаполитанския тим.

More Kim Min-jae 🇰🇷#NapoliSalernitana pic.twitter.com/Q7iSLw20Ns

— Lega Serie A (@SerieA_EN) April 30, 2023

𝙍𝙚𝙖𝙙𝙮. 𝙏𝙤. 𝘾𝙀𝙇𝙀𝘽𝙍𝘼𝙏𝙀.

💙 Following Inter Milan's win over Lazio, Napoli can clinch their first Serie A title in 33 years this afternoon.

📺 BT Sport 3 HD, 2pm pic.twitter.com/xfHt2uzk0E

— Football on BT Sport (@btsportfootball) April 30, 2023

Двете големи звезди на тима Виктор Осимен и Хвича Кварцхелия водят атаката на тима в този с възможност да се превърне в исторически двубой на “Диего Армандо Марадона.

📃 I NOSTRI 11: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Minjae, Olivera, Anguissa, Lobotka, Zielinski, Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia.#NapoliSalernitana
💙 #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/4LAReNTA6C

— Official SSC Napoli (@sscnapoli) April 30, 2023

Играчите на Салернитана пък бяха подразнени от това, че срещата бе отложена с един ден, тъй като по програма двата тима трябваше да играят един срещу друг вчера. Гостите от своя страна са непобедени в осем поредни срещи в първенството и не смятат да се предават лесно.

Napoli fans are ready to celebrate their first title in 33 years 🥲 pic.twitter.com/YPvFGowaqp

— GOAL (@goal) April 30, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages