Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп може да отнесе сериозно наказание заради невъздържаното си поведение по време и след драматичната победа на тима му над Тотнъм вчера с 4:3, както и за коментарите си след мача. Мърсисайдци измъкнаха успеха в последните секунди на мача с гол на Диого Жота в последните секунди на мача, а след попадението германският наставник  спринтира и се израдва бурно в лицето на четвъртия съдия Джон Брукс, като дори разтегна сухожилие.

Jurgen Klopp facing FA ban | @MartinLiptonhttps://t.co/nRQtHBsi4I

— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) May 1, 2023

След мача Клоп продължи с атаките си към съдиите, като бе бесен заради решението на главния съдия Пол Тиърни, който отсъди пряк свободен удар за Тотнъм, довел до изравнителния гол  за 3:3 на Ричарлисон. Мениджърът на Ливърпул заяви в ефира на Sky Sports: "Това, което той (Тиърни) ми каза тогава, когато ми даде жълтия картон... Това не е възможно. Но не е и нормално", добавяйки, че съдията му е казал нещо "неприемливо".

Клоп каза още: "Имаме своята история, история с г-н Тиърни. Наистина не знам какво има този човек против нас. Той винаги ще казва, че няма нищо, но това не е вярно. Не може да е така, не разбирам това. Не може да бъде. Наистина не съм сигурен дали е заради мен, как ме гледа. Не го разбирам”.

Klopp just pulled his hamstring celebrating Jota’s winner 😂 #LIVTOT #ynwa #klopp pic.twitter.com/OzQmErcy8d

— Stadium Astro 🇲🇾 (@stadiumastro) April 30, 2023

“Наистина нямам проблем с нито един човек, не и с него. Но пак казвам. Той беше съдия когато гостувахме на Тотнъм миналия сезон, когато Хари Кейн не получи червен картон. А Хари Кейн, аз обичам този играч, какъв играч, не искам да получава червен картон - но в този мач той беше за червен картон.  И никой не го попита г-н Тиърни за това, защото реферите не трябва да изясняват ситуации. Така че това е наистина сложно и е трудно да се разбере, а при радостта ми пред четвъртия официален представител не съм казал нито една лоша дума”, продължи с тирадата си немският специалист.

Тези коментари могат да донесат на Клоп наказание да води Ливърпул и сериозна глоба, като е твърде възможно Английската футболна асоциация да предприеме разследване срещу германския мениджър.

The PGMOL have released a statement after Jurgen Klopp’s comments about referee Paul Tierney following Liverpool’s 4-3 victory over Tottenham. pic.twitter.com/QNJt1wEBf3

— Sky Sports News (@SkySportsNews) May 1, 2023

Ръководният орган на съдиите в Англия пък излезе с изявление в неделя вечерта, в което се казва:  “Наясно сме с коментарите, направени от Юрген Клоп след мача на неговия отбор с Тотнъм. След като прегледахме изцяло аудиозаписа на отсъжданията на съдията Пол Тиърни, можем да потвърдим, че той е действал професионално през цялото време, включително при отправянето на предупреждението към мениджъра на Ливърпул. Затова категорично отхвърляме всякакви предположения, че действията на Тиърни са били некоректни”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago