Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че неговите играчи се намират в лош момент от кариерата си, но всичко опира до ежедневната работа, за да се повиши нивото и да се намери последната плочка от пъзела, тъй като “сините” са показали добри неща в определени моменти, като например двубоя с Реал Мадрид.

“Горд съм, че съм начело на този тим и се наслаждавам на предизвикателството. Обичам да съм тук и да си върша работатата, макар от самото начало да не съм се заблуждавал, че ще бъде лесно. Дори и като футболист съм имал такива моменти, когато нещата не вървят по най-добрия начин и тогава ти остава единствено работиш всеки ден, защото не можеш да контролираш резултатите. Хората обаче помнят само успехите, а не трудните моменти, които са неизбежни и като играч, и като мендижър.

Всичко опира до увереност, а футболистите в момента са на много ниски нива, защото никой не обича да губи мачове. Единствено можеш да работиш, за да вдигаш нивото и тогава ще си върнеш тази увереност. Бил съм тук и като играч, когато е имало такива моменти, а стандартите са падали, но когато погледнем назад, ние успяхме да се върнем на необходимото ниво. Сега е различно по отношение на класата на състава, който имаме, но и на очакванията. Можем само да работим усилено, за да доведем отбора там, където искаме бъде,” опита да обясни бившият полузащитник ситуацията.

Челси е в ужасна серия от шест поредни мача без победа в Премиър лийг, а утре се изправят срещу Арсенал в едно от най-ожесточените лондонски дербита, а “артилеристите” ще искат на всяка цена да се върнат на победния път, след като преди няколко дни бяха разбити от Манчестър Сити.

“Всеки мач е различен и носи различни тактически предизвикателства. Арсенал е фантастичен тим, имат много добри играчи са в страхотна форма. Ние обаче трябва да се справим с това и да постигнем добър резултат. Понякога играят с петима отзад, понякога с четирима, сега вече имат ясна идентичност на отбора, но това отнема много работа. Позицията на Микел бе подлагана на съмнение, както и играчите, собствениците, но това е процес, който отнема време, може да отнеме до две-три години. Те са чудесен пример за това как се правят нещата,” заяви Лампард.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages