Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти преди утрешното гостуване на тима си срещу Реал Сосиедад в Ла Лига.

Италианецът коментира противника утре и натоварения цикъл от мачове: “Очаква ни труден мач, играем срещу страхотен отбор и то с контузени играчи. Играем в график на мачове, който няма смисъл. Влизаме в този цикъл в добро състояние. Проблемът за утре е краткото време за почивка - три дни, но е важно да спечелим и трябва да покажем най-добрата си игра.

Утре ще правя ротации само заради очевидните отсъстващи. Ако играем в 22:00 часа, ще има време за възстановяване до събота за финала за Купата на краля. Утре ще започнем с възможно най-добрия отбор".

Ancelotti: "Militao is fine. He had a personal issue and arrived with the training started. The Valverde thing has to be evaluated. We'll see. Alaba is not available either, having touched the ball for the first time today. And we'll see Modric, he can make it on Saturday." pic.twitter.com/2O1KEgqakB

— Madrid Universal (@MadridUniversal) May 1, 2023

Анчелоти говори и за кадровите проблеми в отбора: "Милитао е добре. Той е имал личен проблем. Но ще играе. За Валверде трябва да преценяваме. Ще видим. Алаба също не е на разположение. А за Модрич ще видим дали ще успее да се оправи в събота.

Италианецът спомена и бъдещите трансферни цели на тима: “За бъдещето планът е да подпишем с нов централен нападател, защото Карим вече е на възраст. Но той работи много добре".

🚨🎙️| Ancelotti: “The future project we have to sign a number nine, because Karim has an age, even though, of course he’s doing very well.” pic.twitter.com/3qMcKDeQer

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 1, 2023

"Дали Винисиус заслужаваше червен картон? Не, не. С всички жълти картони, които е видял, това е достатъчно. Това е всичко, от което той се нуждаеше. Бразилците се отличават с индивидуалните си качества. Имал съм в съставите си Роналдо, Ривалдо, Кака, Пато.... Днес е трудно да се намерят играчи с индивидуалните качества на Винисиус и Родриго", продължи той.

Италианецът отдаде заслуженото и на големия съперник Барселона:  “Винаги изтъквам заслугите на съперника в Ла Лига. Барселона са взели много точки, били са постоянни и заслужават да са там, където са”.

🗣️ Carlo Ancelotti says he 100% agrees with Giannis’ statement & opinion on failure. https://t.co/wdi4pfp9rA

— Madrid Zone (@theMadridZone) May 1, 2023

Наставникът на Реал Мадрид направи и интересно изказване, като се съгласи с думите на суперзвездата на тима от НБА Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо относно провалите в спорта.

“Мисля, че думите на Янис Адетокумбо са впечатляващи и нямам какво да добавя. Съгласен съм на 100%. В спорта и в живота не може да се говори за неуспехи. Провал е, когато не се опитваш да дадеш най-доброто от себе си. Когато даваш най-доброто от себе си и имаш чиста съвест, не можеш да говориш за провал. Понякога нещата се получават, а понякога не”, каза още Анчелоти.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago