Сехру Гираси ще бъде готов за мача на Щутгарт от полуфиналите за купата на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт, който ще се проведе в сряда, разкри наставникът на швабите Себастиан Хьонес. Нападателят се присъедини към тренировките на отбора във вторник, след като получи контузия в главата по време на двубоя срещу Борусия (Мьонхенгладбах) през миналия уикенд.

Ситуацията на Челси е далеч по-отчайваща. "Сините" са в серия от пет поредни загуби и осем поредни срещи нямат успех. Те вече са 12-ти в класирането и са напът да направят един от най-слабите се сезони.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🧱 Kiwior at the back
⚖️ Jorginho in the middle
🪄 Trossard on the wing

Arsenal vs Chelsea pic.twitter.com/hA2N4xRwD7

— Young World🌏 (@yongworld2) May 2, 2023

Микел Артета е направил три промени от мача с Ман Сити. Якуб Кивиор започва като титуляр за първи път в мач от първенството. Той заменя Роб Холдинг. Жоржиньо и Леандро Тросар са титуляри на мястото на Томас Партей и Габриел Мартинели.

Your Chelsea side tonight! 👊@ParimatchGlobal | #ArsChe pic.twitter.com/4Gok45hkKK

— Chelsea FC (@ChelseaFC) May 2, 2023

В тима на Франк Лампард има две промени от последния мач. Бившият капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг започва титуляр за "сините", а Конър Галахър е оставен на резервната скамейка. Нони Мадуеке пък е в стартовия състав на мястото на Тревор Чалоба.

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ

АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Кивиор, Магаляеш, Зинченко, Жоржиньо, Джака, Йодегор, Сака, Тросар, Жезус
ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Силва, Чилуел, Канте, Фернандес, Ковачич, Мадуеке, Стърлинг, Обамеянг

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago