Микел Артета планира сериозна селекция в Арсенал през предстоящото лято, съобщава вестник “Дейли Мейл”. Испанският мениджър прави страхотен сезон с “артилеристите” и продължава да е близо до спечелване на титлата, макар че в момента Манчестър Сити държи съдбата си в свои ръце. Все пак Артета иска да се възползва от натрупания ентусиазъм и пред фенове, и ръководството, за да подсили сериозно своя тим и по този начин да скъси разликата с “гражданите”.

“Дейли Мейл” твърди, че двете най-сериозни цели в плановете за предстоящото лято са Деклан Райс и Муса Диаби. Полузащитникът на Уест Хам е спряган изключително сериозно с трансфер на “Емиратс” от почти година и изглежда все по-вероятно до такава сделка да се стигне след неубедителното представяне на “чуковете” през тази кампания.

Новото име в тези планове е това на Муса Диаби от Байер (Леверкузен). Крилото впечатлява с изявите си в последните два сезона и е привлякъл интереса на хората в Арсенал. Френското крило има 9 гола и 8 асистенции в 29 мача в Бундеслигата през сезона и се очаква евентуален негов трансфер да струва между 50 и 60 милиона евро.

Освен това Артета много сериозно обмисля да привлече Уилфред Заха от Кристъл Палас. Една такава сделка дори може да се смята за независима от тази за Диаби, тъй като крилото на “орлите” е с изтичащ договор и ще е наличен за свободен трансфер. Заха бе в полезрението на Арсенал още преди години, но тогава шефовете на “артилеристите” на няколко пъти се провалиха в опитите си да го доведат на “Емиратс”.

Изненадващото име в този списък е това на Марк Геи също от Кристъл Палас. 22-годишният играч е харесан от скаутите на тима от северен Лондон след силното си представяне през този сезон. Той е виждан като добра алтернатива за подсилване в центъра на отбрната, където сега титулярна двойка са Габриел Магаляеш и Вилиам Салиба, но се видя, че след травмата на французина последва срив. Геи има договор до лятото на 2026 година и е оценяван на около 35 милиона евро. През миналото лято Артета също искаше да се подсили в тази зона, но набелязаният Лисандро Мартинес предпочете да премине в Манчестър Юнайтед.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages