Наполи може да стане шампион на Италия още тази вечер, ако не загуби гостуването си на Удинезе. Двубоят на "Дачия Арена" е от 21:45 часа, а победа или дори равенство ще са достатъчни на "партенопеите" да ликуват с титлата в Серия "А" за първи път от 33 години.

През уикенда отборът на Лучано Спалети пропусна възможността да триумфира на собствен терен, като направи 1:1 със Салернитана. Снощи пък Лацио победи Сасуоло (2:0) и отново отложи празника в Неапол поне с 24 часа. Над 10 000 фенове на Наполи ще подкрепят любимците си в Удине, а поне 50 000 ще изпълнят трибуните на "Диего Армандо Марадона", за да проследят мача на огромни екрани.

Спалети не може да разчита единствено на Матео Политано и Марио Руи, но и двамата са с тима в Удине. Звездите Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия ще имат подкрепата на Елиф Елмас, който замества в стартовия състав Ървинг Лосано. Тримата в средата на терена ще са Андре-Франк Замбо Ангиса, Станислав Лоботка и Танги Ндомбеле, а на резервната скамейка остава Пьотър Жиелински.

📃 I NOSTRI 11: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Minjae, Olivera, Anguissa, Lobotka, Ndombele, Elmas, Osimhen, Kvaratskhelia.#UdineseNapoli
💙 #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/x89lbrqgqU

— Official SSC Napoli (@sscnapoli) May 4, 2023

Наставникът на Удинезе Андреа Сотил има доста кадрови проблеми. Аут за срещата днес са Жерард Деулофеу, Айзък Съксес, Енцо Ебосе, Симоне Пафунди и Бето. Атаката ще води Илия Несторовски, а зад него ще действа Роберто Перейра. По двата фланга започват Дестини Удоджи и Кингсли Ехизибуе. 

STARTING XI 🙌

🔜 #UdineseNapoli#ForzaUdinese #AlèUdin #Udinese #SerieATIM pic.twitter.com/COOkHpAV34

— Udinese Calcio (@Udinese_1896) May 4, 2023

Удинезе няма победа над Наполи у дома от 2016 година и загуби 12 от последните 13 шампионатни мача помежду им, като в най-скорошните 6 инкасира поне по два гола. "Фриуланите" са силен домакин и допуснаха само едно поражение на "Дачия Арена" от средата на януари, но пък Наполи е най-силният гост в Серия "А" и спечели всяка от последните си 8 визити, а в 7 от тях не допусна гол.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages