Ранен гол на Вилиан Жозе донесе много важна победа над Бетис при гостуването на Реал Сосиедад. Севилци спечелиха с 1:0 на "Сан Мамес" и прекъснаха негативната си серия от последните седмици. Отборът на Мануел Пелегрини се утвърди на шестото място в Ла Лига и продължава да се бори за участие в евротурнирите. Атлетик пък пропусна да изпревари днешния си съперник и се намира на осма позиция в подреждането. 

До попадението за Бетис в 6-ата минута се стигна след изпълнение на тъч и груба грешка в защитата на домакините. Микел Весга не можа да изчисти топката и я прати на крака на Вилиан Жозе, който с акробатичен удар простреля Унай Симон. До почивката Атлетик така и не можа да отговори на предизвикателството, а в 40-ата минута напречната греда попречи на Пол Акуоку да вкара втори гол за Бетис.

В 43-ата минута реферът Мигел Ортис даде дузпа за домакините за игра с ръка в наказателното поле на Хуан Миранда, но след намесата на ВАР отмени решението си, защото видя, че топката всъщност се е отбила от гърба на бранителя на "вердибланкос". 

Второто полувреме беше по-различно. Натискът на Атлетик се усилваше с всяка изминала минута и защитата пред Клаудио Браво имаше много повече работа. Чилийският страж спаси удар с глава на Ойхан Сансет в 56-ата минута, а в 69-ата негов изстрел срещна гредата. Четвърт час преди края Иняки Уилямс се озова на добра позиция, но Браво и този път показа високата си класа.

В последните десетина минути домакините хвърлиха всички сили в атака. Отборът на Ернесто Валверде притисна противника в наказателното му поле, но многото центрирания не доведоха до нищо и баските трябваше да се примирят с поражението. Нещо повече: в добавеното време Даниел Вивиан влезе грубо в краката на Борха Иглесиас и получи директен червен картон.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe