Напът е да се потвърдят информациите, че Лионел Меси вече е изиграл последния си мач за Пари Сен Жермен. Преди три дни той беше наказан от клуба с изваждане от състава за период от две седмици заради несъгласувано с ръководството пътуване за почивка до Саудитска Арабия. Според “Екип” той изобщо повече няма да облече екипа на столичани и през лятото ще напусне като свободен агент.

По време на днешната си пресконференция наставникът Кристоф Галтие призна, че няма идея дали и кога ще може пак да разчита на славния аржентинец. В момента на Меси дори му е забранено да тренира с отбора.

PSG train ahead of Sunday’s trip to Troyes - as expected, the suspended Lionel Messi is absent.

📽@rafajuc pic.twitter.com/weG6VKT5Tp

— Get French Football News (@GFFN) May 5, 2023

“Ще видим кога той ще се завърне. Очевидно е, че ще има разговори - както с ръководството, така и със самия Лео, който е най-важният човек в цялата тази ситуация”, заяви Галтие.

Треньорът дори разкри, че не е бил в течение на подготвяната санкция и никой от шефовете не е искал неговото мнение по темата. “Просто бях информиран от ръководството за това решение. Това се случи в началото на седмицата. Поех отговорност да не го коментирам”, каза още Галтие.

Ако все пак след изтичането на тези две седмици се стигне до използването на Меси, това ще е само за последните три двубоя на ПСЖ за сезона.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe