Рома и Интер излизат един срещу друг във важен мач за битката в Топ 4 от 34-тия кръг на Серия “А”. Двата тима се намират само на 2 точки разлика един от друг в класирането и срещата ще е ключова за крайното класиране с оглед малкото време до края на сезона.

Рома се намира в неприятна серия от три поредни мача без успех. Наставникът Жозе Моуриньо има известни кадрови проблеми, като с травми са Крис Смолинг, Стефан Ел Шаарауи, Диего Йоренте и Мараш Кумбула, а Мехмет Зеки Челик е наказан.

📋 Ecco la formazione scelta da José Mourinho per #RomaInter 🐺

🟨 DAJE ROMA DAJE! 🟥#ASRoma #RomaInter pic.twitter.com/rITnp8cklO

— AS Roma (@OfficialASRoma) May 6, 2023

Португалският наставник прави четири промени в състава си в сравнение с равенството с Монца през седмицата. В халфовата линия Леонардо Спинацола, Неманя Матич и Мади Камара ще действат вместо Зеки Челик, Оле Солбакен и Стефан Ел Шарауи, а Андреа Белоти заменя Тами Ейбрахам в предни позиции за “вълците”, като зад него ще играе Лоренцо Пелегрини.

Интер се посъбуди в последните седмици и записа три поредни убедителни победи в Серия “А”. Симоне Индзаги няма да може да използва контузените Милан Шкриняр, Робин Госенс, Данило Д’Амброзио и Далберт.

Gli 1️⃣1️⃣ che scenderanno in campo per #RomaInter⚫🔵

Powered by @play_eFootball #ForzaInter pic.twitter.com/z0NTY9AL7F

— Inter (@Inter) May 6, 2023

“Нерадзурите” излизат в обичайното си 3-5-2, като има редица промени сред титуляеите на тима. Андре Онана започва вместо Самир Ханданович на вратата, а Ромело Лукаку и Хоакин Кореа заменят в нападение Един Джеко и Лаутаро Мартинес. Матео Дармиан и Алесандро Бастони пък се появяват в защита за Интер, докато Хенрик Мхитарян е оставен на пейката за сметка на Николо Барела.

РОМА (3-4-2-1): Руи Патрисио; Манчини, Кристанте, Ибаньес; Спинацола, Бове, Матич, Камара, Залевски; Пелегрини; Белоти

ИНТЕР (3-5-2): Онана; Дармиан, Ачерби, Бастони ; Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Димарко; Лукаку, Кореа

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages