Отборът на Байерн (Мюнхен) постигна трудна победа с 2:1 като гост на Вердер (Бремен) в двубоя помежду им от 31-вия кръг на Бундеслигата. Българският национал Илия Груев, който днес навърши 23 години, се появи в игра в 77-ата минута и малко след това допринесе за единствения гол на домакините в срещата.

Баварците наложиха натиск от самото начало на мача, но първата им голова възможност дойде в 20-ата минута, когато Бенжамен Павар стреля с глава, но Иржи Павленка улови топката. В 29-ата минута Леандро Битенкурт нанесе първия точен удар за „бременските музиканти“, с което прати топката в обятията на Ян Зомер. Няколко минути по-късно Кристиан Грос имаше чудесна възможност да даде аванс на домакините, но отправи неточен шут.

В 57-ата минута Садио Мане беше намерен на добра позиция, но ударът му излезе в аут. Митчел Вайзер веднага отговори със свой изстрел, който обаче се оказа неточен. Така се стигна до 62-рата минута, когато Мане центрира в наказателното поле, където Джамал Мусиала се опита да нанесе удар, но Никлас Щарк го блокира. Серж Гнабри обаче беше точно до тях и със своя удар успя да открие резултата. Десет минути по-късно Нусаир Мазрауи пусна пас към резервата Льорой Сане, който с шут по земя подпечата успеха на гостите.

В следващите минути Марвин Дюкш и Йенс Стаге се отчетоха с пропуски за домакините. Междувременно, Груев замени Грос и десет минути след смяната си именно българинът започна контраатаката за почетното попадение на своя тим. Тогава халфът спечели топката в центъра на терена и я подаде на Милош Велкович. Сърбинът пък асистира на Никлас Шмид, който със страхотен шут от много голяма дистанция оформи крайния резултат.

Така Байерн ще остане на върха в класирането и след този кръг със своя актив от 65 точки или на четири пред Борусия (Дортмунд) преди неделния мач на своя основен преследвач. Вердер, който затвърди репутацията си на най-слабия домакин в немския елит през сезона, е на 12-ата позиция с 35 спечелени пункта. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago