Ливърпул е близо до това да назначи Йорг Шматке за спортен директор на клуба. Според „Дейли Телеграф“ и Фабрицио Романо преговорите са в напреднала фаза и бившият вратар е фаворит за позицията. 59-годишният германец, който е бивш играч на Фортуна Дюселдорф, Фрайбург, Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах, има опит като спортен директор. Той е работил като такъв в Аахен, Хановер, Кьолн и Волфсбург.

Ливърпул имаше много силна фигура на отговорната позиция в лицето на Майкъл Едуардс, който обаче реши да напусне. Неговият наследник Джулиън Уорд реши да направи същото само няколко месеца след назначението си. Така за последната година от „Анфийлд“ си тръгнаха двама спортни директори.

Назначението на Шматке ще бъде финализирано съвсем скоро, тъй като новият шеф веднага трябва да започне работа предвид очакваните сериозни проблеми, които Юрген Клоп планира да направи в състава си през лятото.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago