Нюкасъл приема Манчестър Юнайтед на „Сейнт Джеймсис Парк“ в изключително интересен и важен двубой от 35-ия кръг на Премиър лийг. След осем победи в последните си девет мача в първенството тимът на Еди Хау крачи все по-уверено към Шампионската лига. Доскорошният лидер Арсенал пък изостава вече на четири точки зад шампиона Манчестър Сити и има нужда от задължителна победа, за да запази някакви шансове за първото място.

Единствените домакински загуби на Нюкасъл от януари 2022-ра година досега са две поражения от Ливърпул. Арсенал обаче продължава да бъде най-добрият гост в лигата през този сезон.

Еди Хау е направил една промяна в с сравнение със състава, който започна при победата над Саутхамптън. Калъм Уилсън заменя Антъни Гордън. Това означава, че за първи път в Премиър лийг Уилсън и Александър Исак започват заедно в атаката на „свраките“.

Afternoon, Alex! 👋🇸🇪 pic.twitter.com/kCsT7273jG

— Newcastle United FC (@NUFC) May 7, 2023

Една корекция е извършил и Микел Артета от дербито с Челси. Габриел Мартинели се завръща сред титулярите за сметка на Леандро Тросар. Жоржиньо запазва мястото си в средата на терена, което означава, че Томас Партей е на пейката за началото. 

The Arsenal are here 👊

Team news 🔜 pic.twitter.com/Fptz5INuHe

— Arsenal (@Arsenal) May 7, 2023

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ботман, Шер, Бърн, Жоелинтон, Уилок, Гимараеш, Мърфи, Уилсън, Исак

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Габриел, Кивиор, Зинченко, Джака, Жоржиньо, Сака, Йодегор, Мартинели, Жезус

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago