Байерн (Мюнхен) разби с лекота Шалке 04 с 6:0 в мач 32-рия кръг на Бундеслигата. Головете за баварците отбелязаха Томас Мюлер (21'), Йошуа Кимих (29-дузпа), с две попадения се отчете Серж Гнабри (50', 65'), а голове на Матис Тел (80') и Нусаир Мазрауи (90+2') оформиха крайния резултат. Така Байерн записа 11-и пореден мач, в който побеждава днешния си съперник.

Срещата започна очаквано с натиск на домакините, като още в 7-ата минута Серж Гнабри се озова на добра позиция и стреля, но вратарят на Шалке Александер Шволов спаси. Три минути по-късно Томас Мюлер направи опасен пробив и подаде на Кингли Коман , чийто удар бе избит от голлинията от защитник на гостите. В 13-ата минута пък опасен удар на Мюлер бе избит в корнер от стража на Шалке.

В крайна сметка огромното предимство на Байерн даде резултат в 21-вата минута, когато след поредната атака Томас Мюлер получи топката от Льорой Сане и с хубав удар откри резултата.

3 – Serge Gnabry has scored in three consecutive Bundesliga games for the first time since February 2020. Gnabry has scored more goals in this season's Bundesliga (13) than any other FC Bayern player. Streak. #FCBS04 pic.twitter.com/lg0hfplKz6

— OptaFranz (@OptaFranz) May 13, 2023

Осем минути по-късно защитникът на Шалке Седрик Брюнер наруши правилата в наказателното си поле срещу Джамал Мусиала и след консултация с ВАР реферът Роберт Шрьодер посочи бялата точка. Йошуа Кимих не сбърка от дузпата и в 29-ата минута резултатът стана 2:0. По-добрата игра на Байерн продължи, като в края на полувремето удар с глава на Серж Гнабри бе спасен от Шволов.

Втората част започна по подобен начин. В 50-ата минута Жоао Кансело проби отляво и подаде на Серж Гнабри, който отблизо се разписа с левия крак за 3:0. Едва в 53-тата минута дойде първата ситуация за Шалке в мача, когато Мариус Бюлтер стреля, но Зомер улови. Томас Мюлер пък направи невероятен пропуск на празна врата десетина минути по-късно.

В 65-ата минута влезлият като резерва Мая Йошида направи груба грешка и подари топката на Серж Гнабри, който остана очи в очи с Шволов, излъга го и с лекота чукна топката в мрежата - 4:0 за Байерн!

Der nächste Schritt Richtung Titel! 🔥

Der Spielbericht zum 6:0-Erfolg gegen Schalke. 👇#FCBayern #FCBS04

— FC Bayern München (@FCBayern) May 13, 2023

До края срещата се доиграваше, като това не попречи на баварците да реализират пети гол, дело на резервата Матис Тел, който получи добра топка от Джамал Мусиала и с елегантен удар вкара поредния гол за домакините. В даденото от съдията продължение Нусаир Мазрауи получи добро подаване и остана сам срещу Шволов, като с лекота го предоля и отбеляза първия си гол за клуба за крайното 6:0.

С успеха си Байерн записа трета поредна победа в Бундеслигата и дръпна с 4 точки на върха пред Борусия (Дортмунд) преди мача на "жълто-черните" с Борусия (Мьонхенгладбах) при два оставащи кръга до края на шампионата. Шалке пък прекъсна серията си от две поредни победи и остава сериозно застрашен за мястото си в елита, като в момента е на 16-a позиция в класирането.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago