Арсенал приема Брайтън на „Емиратс“ в двубой от 36-ия кръг на Премиър лийг. „Артилеристите“ се нуждаят задължително от успеха, за да запазят крехки надежди за титлата, тъй като по-рано днес шампионът Манчестър Сити победи Евертън като гост и дръпна с четири точки пред лондончани. Брайтън пък ще опита да реагира след срамното поражение именно от „карамелите“ в началото на седмицата. Освен това тимът на Де Дзерби продължава да се бори за място в евротурнирите.

Микел Артета е направил само една промяна от мача с Нюкасъл преди седмица. Тя е очаквана, след като стана ясно, че Олександър Зинченко получи контузия и няма да бъде на разположение до края на сезона. На мястото му започва Киърън Тиърни.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🧱 Tierney starts
🪄 Odegaard in the middle
💨 Jesus leads the line

LET'S GO GUNNERS!! 💪 pic.twitter.com/F7xiFXExgc

— Arsenal (@Arsenal) May 14, 2023

Роберто Де Дзерби е предприел четири корекции след тежкото поражение от Евертън. Контузеният Адам Уебстър е заменен от Леви Колуил. Енсисо, Гилмор и Фъргюсън също започват.

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Кивиор, Габриел, Тиърни, Жоржиньо, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели, Жезус

Брайтън: Стийл, Грос, Дънк, Колуил, Еступинан, Гилмор, Кайседо, Мак Алистър, Енсисо, Фъргюсън, Митомо

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago