Техническият директор на Милан Паоло Малдини обсъди не само отпадането на “росонерите” от Интер в полуфиналите на Шампионската лига, но също така и трансферната политика на клуба през миналото лято. Легендарният защитник оправда решението да бъде привлечен разочаровалия до момента Шарле Де Кетеларе вместо вече доказалия се Пауло Дибала.

“Де Кетеларе е пример за играч, който трябва да се подобрява. Щеше да бъде ро-лесно и по-евтино за нас да се пробваме за футболист като Дибала в началото на сезона. Но дали той щеше да бъде правилният играч за нашия проект? Дали щеше да бъде подходящ, а също така и одобряван от нашите собственици? Не. Имаме идея и тя е да изградим млад и талантлив състав. Да, рисковано е да привлимаче млади футболисти. Сандро Тонали изпитваше трудности в първия си сезон, както се получава и с Шарле през настоящата кампания. Но това е нашата идея за футбол и инвестиция, като тя е споделяна от собствениците ни. Ако исках по-силен състав, щях да взема различни решения на трансферния пазар. Имаме проект, който развиваме заедно. Ще отнеме време, знаейки, че ние сме Милан. Кой познава нашата славна история по-добре от мен?”, коментира Малдини след снощната загуба с 0:1 от “нерадзурите”.

🗣️ #Maldini to #SkySport: "Charles is the example of a player who has to improve. It'd have been easier for us to sign Paulo #Dybala as free agent last summer but would he have been the right player for our project? No", pic.twitter.com/DpkEOTfXSP

— Milan Posts (@MilanPosts) May 17, 2023

Шефът на “росонерите” също така защити Дивок Ориги, макар и да призна, че играчът засега не оправдава очакванията, които клубът има към него. “Той разполага с всичко необходимо, за да бъде чудесен нападател. Има скорост, удар и техника, но е вярно, че му е трудно да остави своята следа пред вратата. Честно казано, очакваме толкова много от него. Присъедини се към нас като свободен агент, но направихме важна инвестиция по отношения на заплатата му. Гледайки го в тренировките, знаем какво може да ни даде. Той е опитен играч, но все още не ни е дал това, което очакваме от него. Взехме го, за да бъде резерва на Оливие Жиру”, допълни клубната икона.

🗣 #Maldini to #SkySport on #Origi and the striker market: "#Origi has everything to be a great footballer. He's got physique, technique, speed, shot, right, left.Honestly we expect a lot from him, we took him on a zero-parameter basis but it was an important investment from the… pic.twitter.com/Ta7FlwHJIa

— Milan Posts (@MilanPosts) May 16, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago