Неочакваните обрати по върховете на Барселона в последните седмици сякаш нямат край. Спортният директор на каталунците Матеу Алемани е заявил на Жоан Лапорта, че е готов да остане на “Камп Ноу” и да продължи работата си в клуба, съобщава вестник “Спорт”. Малко след това се появи информация, че президентът почти веднага се е съгласил и е дал "зелена светлина" за оставането на директора.

 Само преди дни Алемани обяви изненадващо, че напуска след края на сезона. Той веднага бе свързан с този пост в Астън Вила, а с течение на дните бе считан и за почти сигурно попълнение в щаба на бирмингамци, където да работи в тандем с Унай Емери. Вчера пък другият човек, който се занимаваше със спортно-техническите въпроси в клуба, Жорди Кройф също обяви, че се оттегля. 

Именно това действие постави ръководството на “блаугранас” в изключително неприятна ситуация, в която трябваше да планира сериозни промени сред спортно-техническото ръководство седмици преди началото на летния трансферен прозорец. Сега обаче това може да се промени, тъй като Алемани е провел нов разговор с Лапорта и е заявил готовността си да остане в Барселона и да продължи работата си. Очаква се крайното решение да бъде взето в следващите дни, но според местната преса е много вероятно Алемани да остане на работа в клуба.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages