Отборът на Базел е само на 90 минути от класиране на финал в европейските клубни турнири за първи път в своята история. Точно преди десет години швейцарците играха за първи път на 1/2-финал, но тогава - през сезон 2012/2013, отпаднаха от Челси след две загуби с 1:2 и 1:3.

Сега Хайко Фьогел на прага на нещо историческо. Той е съвсем близо до това да се превърне в първия треньор на швейцарците, извел ги до голям европейски финал, след като точно преди седмица в Италия в първи мач от 1/2-финалите на Лигата на конференциите бе сразен отборът на Фиорентина с 2:1, като победният гол дойде в продължението на мача.

Все пак италианците не излизат в реванша като обречени, защото двата гола на чужд терен за Базел няма да имат своята тежест и дори при успех с 1:0 биха могли да пратят мача в продължения. От друга страна, в първия мач момчетата Винченцо Италиано контролираха играта в по-голямата част от времето и изпуснаха нещата през втората част. Сега те ще са пределно мотивирани да обърнат развоя на събитията и да стигнат до втория си финал за сезона, след като вече си осигуриха място в последната среща от турнира за Купата на Италия, където ще играят срещу Интер в спор за отличието.

Дали Фиорентина ще влезе в спор за дубъл, който никой не очакваше в началото на сезона, или Базел ще се класира на историческия си първи европейски финал, ще разберем от мача на “Санкт Якоб Парк”. Той е с начален час 22:00 българско време и ще бъде следен на Sportal.bg.

🏟️ St. Jakob-Park

What will happen in this game? 🤔 #UECL pic.twitter.com/RZDULOy52M

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) May 18, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages