Мачът между АЗ Алкмаар и Уест Хам (0:1) от 1/2-финала в Лигата на конференциите завърши с грозни сцени по трибуните. Разочаровани от загубата на своя отбор фенове на домакините, атакуваха сектора, където бяха настанени привържениците на гостите. Те прескочиха огражденията и започнаха да нападат с юмруци и бомбички гостуващата агитка.

Ситуацията дори можеше да стане още по-лоша, защото нидерландските ултраси се насочиха към ложата, където бяха настанени семействата на футболистите на Уест Хам, а там имаше дори и деца. Това накара част от играчите на "чуковете" също да се втурнат към сектора в опит да защитят своите семейства, тъй като стюардите не можеха да се справят със ситуацията, а полицията още не се бе намесила.

Absolutely incredible scenes at full time, as AZ Alkmaar “fans” stormed the hospitality section where players’ friends and family were, with even players become involved in the brawls pic.twitter.com/uSpCPC66Ll

— Andy Robinson (@AndyPlaytonic) May 18, 2023

За щастие се размина без по-сериозни инциденти и в крайна сметка феновете на домакините бяха изтласкани от сектора, а привържениците на Уест Хам можеха най-накрая да отпразнуват на спокойствие успеха на своя тим, който ще играе на първи еврофинал от 47 години насам.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe