Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг  играят при резултат 0:0 в ключов мач от 33-тия и предпоследен кръг на Бундеслигата. Мачът е ключов за шампионските амбиции на баварците, които водят с точка пред Борусия (Дортмунд). За "биковете", които са на трета позиция, срещата също е изключително важна, тъй като те водят люта битка с Унион (Берлин) и Фрайбург за място в зона "Шампионска лига".

Байерн в последно време включи на скорост в последно време и постигна три поредни победи в Бундеслигата. Томас Тухел има известни кадрови проблеми, като няма да може да използва контузените Ерик Максим Чупо-Мотинг, Алфонсо Дейвис, Люка Ернандес и Мануел Нойер.

Единствената промяна в състава на Байерн в сравнение с разгромната победа в предишния кръг с Шалке 04, е връщането в титулярния състав на Леон Горетцка, който заменя Льорой Сане. Така атаката на баварците ще води Серж Гнабри, а зад него ще действат Джамал Мусиала, Томас Мюлер и Кингли Коман.

🔴 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐋𝐅 ⚪#FCBRBL #packmas #MiaSanMia pic.twitter.com/0nv7xXrmXR

— FC Bayern München (@FCBayern) May 20, 2023

Тимът на РБ Лайпциг също се намира в добра форма и записа три поредни успеха в първенството. Най-голямата липса в състава на Марко Розе е тази на Тимо Вернер, който е с настинка и не попадна в групата за мача. Наставникът на "биковете" няма да може да използва и дълготрайно лекуващият травма вратар Петер Гулачи.

Unsere 1️⃣1️⃣ 🔴⚪️

Bereit für ein absolutes Spitzenspiel 🔥#FCBRBL #WirSindLeipzig pic.twitter.com/bN06oC0Da0

— RB Leipzig (@RBLeipzig) May 20, 2023

Така в отсъствието на Вернер, атаката на РБ Лайпциг ще водят Кристофър Нкунку и Андре Силва, подпомагани от по крилата от Дани Олмо и Доминик Собослай.

БАЙЕРН (4-2-3-1): Зомер; Мазрауи, Павар, де Лихт, Кансело; Кимих, Горетцка; Мусиала, Мюлер, Коман; Гнабри

РБ ЛАЙПЦИГ (4-4-2): Бласвих; Симакан, Орбан, Гвардиол, Халстенберг; Собослай, Лаймер, Айдара, Олмо; Нкунку, Силва

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe