Манчестър Сити приема Челси на „Етихад Стейдиъм“ в двубой, в който „гражданите“ ще отпразнуват третата си поредна шампионска титла и петата такава в последните шест сезона. Тя стана факт, след като вчера Арсенал загуби от Нотингам Форест и остана на четири точки от шампионите, при положение че „артилеристите“ имат само още един мач до края на сезона.   

Тимът на Джосеп Гуардиола е в серия от 11 поредни успеха в Премиър лийг. Поредицата от домакински победи пък възлиза на 16 последователни срещи във всички турнири. В добавка Сити стигна до финала в Шампионската лига и финала за Купата на Англия, което означава, че „гражданите“ са само на два мача от исторически за клуба требъл.

Дербито с Челси е последният домакински сблъсък за Манчестър Сити през този сезон, така че отборът ще бъде награден именно след последния съдийски сигнал на тази среща. След това „небесносините“ имат гостувания на Брайтън и Брентфорд.

Манчестър Сити вече три пъти победи Челси през настоящата кампания – един път за първенството и по веднъж в „Карабао Къп“ и ФА Къп. Преди днешния сблъсък лондончани са на цели 42 точки зад шампионите.

A champions' welcome! 🙌#ManCity | @okx pic.twitter.com/sTAHnddLKc

— Manchester City (@ManCity) May 21, 2023

Джосеп Гуардиола е направил цели девет промени в сравнение с реванша с Реал Мадрид. Единствено Кайл Уокър и Мануел Аканжи запазиха местата си в стартовия състав. Шанс получават играчи като Щефан Ортега, Калвин Филипс, Серхио Гомес и Коул Палмър. Най-големите звезди на „гражданите“ са на пейката за началото.

Франк Лампард е предприел пет корекции от равенството с Нотингам Форест. Кепа Арисабалага, Уесли Фофана, Сесар Аспиликуета, Рубен Лофтъс-Чийк и Кай Хавертц стартират за сметка на Менди, Бадиашил, Ковачич, Мадуеке и Феликс.

Манчестър Сити: Ортега, Уокър, Аканжи, Лапорт, Гомес, Люис, Филипс, Фоудън, Марез, Палмър, Алварес

Челси: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Силва, Чалоба, Хол, Галахър, Фернандес, Лофтъс-Чийк, Стърлинг, Хавертц

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages