Борусия (Дортмунд) гостува на Аугсбург в изключително важна и за двата тима среща от 33-ия кръг в Бундеслигата. За футболистите на Един Терзич това е перфектна възможност да се възползват от провала на Байерн (Мюнхен) вчера и да поведат в класирането кръг преди края. В момента баварците са с точка преднина. Аугсбург пък продължава да се бори за своето оцеляване, макар вече да диша по-спокойно със своите 34 точки. В първата среща между двата тима баварците не се дадоха лесно и загубиха с 4:3 на “Сигнал Идуна Парк.

Много лошата новина за наставника на гостите от Дортмунд е отсъствието на Джуд Белингам, който е с травма в коляното и отпадна от групата на тима. В средата на терена обаче все пак те разполагат с достатъчно качество, тъй като там ще си партнират Рафаел Герейро, Емре Джан и Юлиан Брант, а атаката ще бъде водена от Себастиан Алер.

🔥 Mit dieser Elf in den 33. Spieltag!#FCABVB #Bundesliga pic.twitter.com/T0RQvMAlFu

— Borussia Dortmund (@BVB) May 21, 2023

Възпитаниците на Енрико Маасен имат само две победи в последните си десет двубоя, но ще са амбицирани да поднесат добри емоции на своите фенове в последното си домакинство за сезона. Треньорът на домакините залага на схема с трима централни бранители в търсене на повече сигурност в отбрана.

𝑴𝒊𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏: Aus eigener Kraft drinbleiben! 🙏🏻 #FCABVB pic.twitter.com/FtT3Afi9le

— FC Augsburg (@FCAugsburg) May 21, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages