За пореден път от Интер увериха, че треньорът Симоне Индзаги ще продължи да води тима и през идния сезон. По-рано през настоящата кампания грандът от Милано имаше колебания и се заговори за раздяла с наставника, но съставът стабилизира изявите си и стигна до финалите в Шампионската лига и Купата на Италия.

“Симоне остава в Интер”, заяви изпълнителният директор Джузепе Марота в интервю за “Радио Анк’ио” тази сутрин.

Същото той беше казал и преди десетина дни, а това мнение споделя и президентът Стивън Жанг.

“Няма как да оценяваш цял сезон въз основа на само една среща - заяви Марота. - В действителност достигането до финала в ШЛ е нещо много престижно. Имаше моменти, когато не всичко вървеше добре, но Индзаги показа, че заслужава да е начало на Интер. Всички в клуба оценяваме работата му”.

Директорът препотвърди позицията на клуба спрямо Ромелу Лукаку, чийто наем от Челси изтича: “Той ще се завърне в Англия и след това не знам какво ще се случи. Иначе самият Ром обича фланелката на Интер”.

Междувременно Марота призна, че “нерадзурите” следят двама от най-талантливите млади италиански играчи - Джорджо Скалвини (Аталанта, защитник, 18 г.) и Давиде Фратези (Саусоло, халф, 23 г.)

Шефът на Интер смята Манчестър Сити за най-силния отбор в Европа, но според него това само допълнително ще мотивира играчите на Индзаги за финала в Истанбул на 10 юни.

В края Марота изрази надежда Лучано Спалети да остане начело на Наполи. Това изказване беше във връзка с информациите, че треньорът обмисля да си тръгне от Неапол заради неразбирателство с ръководството. “За доброто на футбола Спалети и Де Лаурентис (президентът на Наполи - б.р.) трябва да продължат да работят заедно”, убеден е Марота.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe