Борусия (Дортмунд) е само на една победа от първата си титла в германското първенство по футбол от 11 години насам, но треньорите и играчите на "жълто-черните" странят от еуфорията сред феновете.

"Не искам да развалям еуфорията, но все още имаме да спечелим един мач. Радваме се, че феновете са в такова настроение, но до края на сезона има 90 минути и не можем да си позволим разсейване", заяви спортният директор на тима Себастиан Кел.

Кел е наясно, че евентуалната титла ще бъде изненадваща, тъй като сезонът на Дортмунд бе на приливи и отливи. Той започна с трансфера на Себастиен Алер, който бе привлечен на мястото на Ерлинг Холанд. Нападателят обаче бе диагностициран с рак на тестисите още преди началото на сезона и започна да играе едва през пролетта.

Sebastian Kehl: "I don't want to put the brakes on euphoria. We took an important step today. In the end we deserved to win. We will absorb the euphoria and take it with us. We need another 90 minutes in our stadium with the power that we've shown in recent weeks." pic.twitter.com/NpekNhWbrz

— ari (@aritrabvb1909) May 21, 2023

Дортмунд беше на шесто място преди края на 2022 и изглеждаше извън борбата за титлата, но през пролетта "жълто-черните" потеглиха безупречно, а Байерн започна да буксува.

Ако стане шампион, Дортмунд може да го направи без нито играч с двуцифрен брой голове. Алер набързо наниза девет, а по толкова имат Дониел Мален и Юлиан Брант. С осем е Джуд Белингам. Борусия (Дортмунд) играе в последния ден от Бундеслигата с Майнц 05 вкъщи.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago