Ръководството на Тотнъм съжалява за недалновидното си решение да не проучи достатъчно възможността да назначи начело на отбора Ерик тен Хаг през 2021-а година, когато той е беше сред спряганите имена, съобщава “Футбол.Лондон”. 

Начелото на кампанията 2021/22 беше започната от “шпорите” след като начело на тима през лятото бе назначен Нуно Еспирито Санто. Португалският специалист обаче бе набързо отстранен след серия от слаби резултати, а на негово място лондончани взеха Антонио Конте. Италианецът дойде с много сериозна визитка и успехи в различни тимове. Именно неговата склонност да разговаря с шефовете на Тотнъм набързо ги е отказала от това да бъдат разглеждани останалите опции, които са им били предложени. 

Сред тях е бил и Тен Хаг, който по това време все още бе начело на Аякс, но вече е бил взел решение да се раздели с отбора и да потърси ново предизвикателство, което стана и няколко месеца по-късно, когато пое Манчестър Юнайтед. Шефовете на “шпорите” не са разгледали особено настоятелно тази възможност, тъй като са се насочили изцяло към Конте. Впоследствие те се разделиха с италианеца, а Тен Хаг впечатли с представянето на неговия Манчестър Юнайтед от началото на тази кампания. 

Именно това е предизвикало и тези съжаления. В опит да бъде променен курса от последните години, когато се залагаше на сериозни имена, но те не успяха да донесат желаните успехи, сега за най-вероятен нов наставник на отбора се спряга Арне Слот, който преди дни изведе Фейенорд до титлата в Нидерландия.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages