Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, засипа с похвали Роберто Де Дзерби и неговия Брайтън преди утрешния сблъсък между двата тима. Италианският специалист изведе “чайките” до участие в евротурнирите за първи път в тяхната история, класирайки ги за Лига Европа.

“Поздравления за това невероятно постижение с класирането за Лига Европа. Слушайте внимателно какво ще кажа. Много съм убеден в това, че Роберто е сред най-влиятелните мениджъри за последните 20 години. Няма друг отбор, който да играе по начина, по който го прави неговият тим, уникално е. Имах предчувствие още с пристигането му, че неговото въздействие върху Премиър лийг щеше да бъде невероятно. Но не очаквах да го направи за толкова кратък период от време. Отборът му създава по 20-25 положения на мача, което е доста повече от голяма част от опонентите. Той монополизира топката по начин, който е непознат от дълго време.

De Zerbi changing the game 🇮🇹 pic.twitter.com/qZYA59k3F2

— Italian Football TV (@IFTVofficial) May 23, 2023

В Брайтън напълно заслужават своя успех. Те са като ресторант със звезда “Мишлен”. Това, което правят там, е уникално и е огромно предизвикателство. Тимът е специален с вземането си на решения. Този състав е господар в това да се търси пас към свободен играч и е най-добрият в света в това отношение. Футболистите се движат в правилните моменти и не подават топката, докато не видят, че противниците предприемат движение. Ако не играеш на високо ниво, те могат да направят каквото си поискат с теб. Те са сред отборите, от които се опитвам да науча много”, коментира Гуардиола на днешната си пресконференция.

🗣️ “Pay attention to what I’m about to say because I’m convinced in what I’m saying that [Roberto De Zerbi] is one of the most influential managers in the last 20 years. Brighton deserve the compliments and success.”

Pep Guardiola has high praise for the Brighton boss.👏 pic.twitter.com/CfQ4frjjbZ

— Football Daily (@footballdaily) May 23, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages