Барселона вече спечели титлата в Ла Лига, но в клуба нямат време за губене и вече работят по селекцията за новия сезон. Въпреки успешната кампания, на "Камп Ноу" са абсолютно наясно, че имат още много работа, за да върнат пълния блясък на отбора. От друга страна обаче там знаят също, че трябва да се съобразяват с икономическата ситуация в клуба, което прави бъдещата селекция доста деликатен процес. Все пак шефовете на каталунците вече са подредили приоритетите за летния трансферен прозорец, които са седем на брой, разкрива "Мундо Депортиво".

1. Дефанзивен халф

На първо място в списъка за селекция ще бъде привличането на дефанзивен халф. Раздялата със Серхио Бускетс означава, че задължително клубът трябва да му намери качествен заместник. Вече се спрягат и различни имена, сред които най-желани са Йошуа Кимих от Байерн и Мартин Субименди от Реал Сосиедад. И за двамата обаче Барса ще трябва да подготви доста сериозна финансова инвестиция, което може да се окаже проблем. Затова в клуба може да се насочат и към някой по-евтин вариант, като сред тях са Софиан Амрабат от Фиорентина, Гуидо Родригес от Бетис и Рубен Невеш от Уулвърхамптън, с когото дори се говори, че Лапорта вече има устна договорка.

2. Завръщането на Меси

Това е операция, която вълнува всички на "Камп Ноу". Тя обаче ще е доста сложна, независимо от факта, че аржентинецът ще дойде без трансферна сума. В момента в Барса чакат да научат позицията на Ла Лига относно плана, който те предлагат за трансфера на Лео. Самият футболист също не бърза да взима окончателно решение за бъдещето си, като ще изчака до края на сезона. На този етап изглежда, че желанието и на двете страни съвпада, но засега Меси чака Барса да направи първия ход, като за момента все още не е получил официална оферта.

3. Илкай Гюндоган

Друг играч, който каталунците искат да вземат без пари е Илкай Гюндоган. Договорът му с Манчестър Сити изтича и на "Камп Ноу" вече работят по неговото привличане. То може да стане дори още по-важно за клуба, ако сделката за Меси пропадне. Германецът има желание да смени обстановката, но още не е казал "да" на Барса, тъй като испанците му предлагат доста по-малко пари от тези, които получава в момента на "Етихад". Междувременно Пеп Гуардиола и Ман Сити правят всичко възможно да го задържат в клуба, така че ще видим какво ще е крайното решение на германеца. Той също не бърза, тъй като в момента е съсредоночен върху предстоящите финали за ФА Къп и за Шампионската лига с "гражданите".

4. Яник Караско

Друга важна цел на Барса е привличането на качествено крило. По всичко личи, че каталунците са се спрели на Яник Ферейра Караско от Атлетико Мадрид. Двата клуба дори вече имат принципна договорка за трансфера, а и самият футболист е казал "да", но в момента на "Камп Ноу" се опитват да свалят цената на играча от 15 на 10 милиона евро.

5. Десен бек

Бюджетът за трансфери на Барса не е голям и Чави вече обяви, че приоритет е подсилването на други позиции, но все пак, ако останат пари, той би желал да привлече и нов десен бек. Към този момент на "Камп Ноу" обмислят опцията да привлекат Жоао Кансело под наем. По всичко личи, че Байерн няма да задържи португалеца, а и Ман Сити иска да се отърве от него, така че това би бил сравнително евтин вариант за каталунците. Другите опции са Хуан Фойт от Виляреал, Джереми Фримпонг от Байер (Леверкузен) и Арная Мартинес от Жирона, но и тримата няма да са евтини, а в момента Барса трябва да пести парите си за други по-важни цели.

6. Иниго Мартинес

Привличането на Иниго Мартинес от Атлетик Билбао е договорено, макар от Барса все още да не са обявили трансфера официално. За него обаче се знае още от зимата, когато каталунците постигнаха принципна договорка с играча. На "Камп Ноу" имат доста опции в центъра на защитата с Араухо, Кристенсен, Кунде и Гарсия, но 32-годишният баск ще донесе още опит и стабилност, а не е изключено и някой от изброените по-горе да си тръгне.

7. Още един нападател

И на последно място, на "Камп Ноу" ще опитат да се подсилят и с нов нападател, ако има как. Споменават се имената на Витор Роке и Пиер-Емерик Обамеянг. Младият бразилец ще е сериозна инвестиция за бъдещето. Той обаче ще струва около 35 милиона евро, а към днешна дата има други по-важни приоритети в клуба. Така отново излиза опцията с връщането на Обамеянг, който би бил доста по-евтина опция, макар да не е най-желаната от "блаугранас".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages