Борусия (Дортмунд) и Майнц играят при 0:0 в изключително важен и драматичен сблъсък от последния кръг в Бундеслигата. Домакините са на една победа от възможността да прекъснат десетгодишната доминация на Байерн (Мюнхен) и да грабнат титлата в Германия. Сезонът на дортмундци не протече по най-добрия начин, те имаха спадове и възходи, но в крайна сметка са на една крачка от това да се поздравят с трофея. Борусия няма загуба срещу този съперник в последните си пет двуоя срещу този съперник. Естествено, феновете на тима са екзалтирани до краен предел пред перспективата днес техните любимци да вдигнат шампионския трофей.

Borussia Dortmund’s players welcomed onto the Westfalenstadion pitch to warm up.

I come here a lot but I’ve never heard noise like this.#BVB pic.twitter.com/xajQaorSt5

— Matt Ford (@matt_4d) May 27, 2023

Наставникът Един Терзич не прави нито една промяна в своя състав в сравнение с играчите, които започнаха при победата над Аугсбург преди седмица. Атаката отново ще бъде водена от Себастиан Алер, а по крилата ще ну помагат Донийл Мален и Карим Адейеми. Лошата новина за треньора е, че Джуд Белингам не е напълно готов за игра и остава на скамейката, а на негово място в средата на терена отново ще действат Емре Джан, Рафа Гереро и отлично представилия се Юлиан Брант.

🔥 UNSERE ERSTE ELF! 🔥 #BVBM05 pic.twitter.com/2jZVmU9M4D

— Borussia Dortmund (@BVB) May 27, 2023

Треньорът на Бо Свенсон залага на Карим Онисиов на върха на атаката, а зад гърба му действат Жае-Сун Лий и Антон Стах. Гостите на практика не се борят за нищо конректно, но все още имат шанс да се изкачат с една позиция, ако се поздравят с трите точки, а Айнтрахт не спечели срещу Фрайбург.

So starten wir in unser letztes Saisonspiel.
⬇️⬇️⬇️#Mainz05 #BVBM05 pic.twitter.com/DWy60ahODw

— 1. FSV Mainz 05 (@1FSVMainz05) May 27, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages