Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да покорява с гръм и трясък английския футбол. Норвежецът стана първият играч в историята на Премиър лийг, който в рамките на един сезон печели наградите за Играч на сезона и Най-добър млад футболист.

В този исторически сезон Холанд подобри серия от рекорди, като стана футболистът с най-много голове в рамките на един сезон - 36. Той успя да го направи в 35 мача, подобрявайки постиженията на Анди Коул и Алън Шиърър. Във всички турнири той има вече 52 попадения с екипа на Сити. Ако утре Холанд успее да запише гол или асистенция, той ще счупи и рекорда на Тиери Анри за участие в най-много попадения на своя отбор за един сезон. Французинът има 44.

"За мен е чест да стана първият футболист, който печели и двете награди. Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Това бе невероятен първи сезон в Премиър лийг. Да вдигна титлата пред нашите фенове бе много специален момент. Тези награди биха били невъзможни без моите невероятни съотборници, мениджърът и всички членове на щаба. Сега ни предстоят два финала. Искаме да завършим сезона по най-силния възможен начин", заяви Холанд.

За четвърти пореден сезон футболисти на Манчестър Сити печелят наградата за Играч на сезона. Кевин Де Бройне бе футболист на годината през 2020-а и 2022-ра, а Рубен Диаш - през 2021-ва.

Proud and humbled to become the first-ever footballer to win both the Premier League Player of the Season and Premier League Young Player of the Season. Thanks to my family, fans, teammates and the whole staff for this! 🏆 ➕ 🏆 @ManCity @premierleague pic.twitter.com/nwJC1YTmhs

— Erling Haaland (@ErlingHaaland) May 27, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe