Отборите на Страсбург и Пари Сен Жермен играят при резултат 0:0 в сблъсъка помежду си от 37-ия кръг на Лига 1. Мачът е ключов за гостите, които могат още днес да станат официално шампиони.

Домакините залагат на Хабиб Диало като изнесен нападател и Жан-Рихтер Белегар и Хабиб Диара зад гърба му. В средата на терена пък ще си партнират Морган Сансон и ибрахима Сисоко.

🚨 #RCSAPSG | Notre Sponsor Régional @Numerize vous présente le 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞́𝐩𝐚𝐫𝐭 du Racing face au @PSG_inside ! ⚔️

🔴 Suivez le match en direct commenté ici ⤵️

— Racing Club de Strasbourg Alsace (@RCSA) May 27, 2023

За гостите Кристоф Галтие е избрал Килиан Мбапе и Лионел Меси да си партнират в атака, а Ренато Санчес, Марко Верати и Витиня да действат в средата на терена.

The Parisian XI 🆚 @RCSA#RCSAPSG pic.twitter.com/O6K5ILCqTZ

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) May 27, 2023

Парижани създадоха първата опасност в мача. В 10-ата минута Мбапе бе изведен зад защитата от Меси, но вратарят Селс внимаваше и предвидливо излезе, за да блокира удара на нападателя.

Домакините пък можеха да се възползват ог огромна грешка в отбраната на домакините. В 14-тата минута Бичиабу върна неразчетено назад, Диало открадна топката, но от твърде малък ъгъл не успя да насочи топката във вратата.

След това в 22-рата минута отново Диало стреля към вратата на съперника и този път Донарума трябваше да прави важно спасяване под напречната греда.

При последвалия корнер Перен се извиси и стреля с глава, но малко не му достигна, за да отправи по-точен и по-опасен изстрел.

В 29-ата минута отново ПСЖ пък пропусна чудесен шанс. При центриране от корнер Ренато Санчес стреля от воле и Мат Селс направи блестящо спасяване.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe