Отборът на Галатасарай победи с 4:1 тима на Анкарагюджю в мач от 36-ия кръг на турската Суперлига и си гарантира титлата в южната ни съседка.

GALATASARAY ARE CHAMPIONS OF 🇹🇷 pic.twitter.com/lraAxF4KBb

— 433 (@433) May 30, 2023

Галата има само пет точки пред преследвача Фенербахче, но момчетата на Окан Бурук имат да получат служебно три точки в последния кръг, защото тогава трябваше да играят срещу Хатайспор, но отборът прекрати участието си в елита на Турция заради тежките последствия от земетресението в страната от началото на тази астрономическа година.

В мача срещу Анкарагюджю основна заслуга за победата имаше бившият играч на италианския Интер - Мауро Икарди. Той откри резултата в 7-ата минута и изведе отбора си отново напред в резултата в 38-ата минута, след като преди това Милсон бе изравнил. През второто полувреме Галатасарай направи успеха си още по-изразителен благодарение на головете на Бариз Йълмам в 73-ата минута и на Серджо Оливейра в 78-ата минута.

Istanbul was hyped after Galatasaray won the Süper Lig for a record 23rd time 🇹🇷 pic.twitter.com/8E3fXOMVol

— B/R Football (@brfootball) May 30, 2023

Успехът за отбора воден от Окан Бурук е изключителен, защото в предходния сезон Галатасарй завърши на позорното за славната история на клуба 13-о място в генералното класиране на турското първенство.

Galatasaray soyunma odasından, "Aşkın Olayım" performansı. pic.twitter.com/FCPFOpb7gb

— Forza Cimbom (@forzacimbomtr) May 30, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe