РБ Лайпциг и Айнтрахт (Франкфурт) излизат на "Олимпиащадион" в Берлин в интригуващ финал за Купата на Германия. Двата тима си размениха по една победа в Бундеслигата, като първо "франките" разбиха съперника си с 4:0, а Тимо Вернер и компания успяха да се реваншират, печелейки с 2:1 в Лайпциг.

РБ Лайпциг се класира за трети пореден път на финала за Купата на Германия, като е носител на трофея за миналия сезон и със сигурност ще иска да го защити, като това бе и първата купа за тима, докато Айнтрахт досега е триумфирал 5 пъти. По пътя си в турнира "биковете" елиминириха последователно аматьорския Тевтония, Хамбургер, Хофенхайм, Борусия (Дортмунд) и миналогодишния финалист Фрайбург.

Unsere Final-1️⃣1️⃣ 🔴🔴#WirSindLeipzig #RBLSGE pic.twitter.com/M0gYLayGiq

— RB Leipzig (@RBLeipzig) June 3, 2023

Наставникът на РБ Лайпциг има немалко кадрови проблеми, като аут за финала са контузените Андре Силва и Петер Гулачи, както и наказаният Йошко Гвардиол. В сравнение с последния мач от Бундеслигата срещу Шалке, Марко Розе връща сред титулярите вратаря Янис Бласвих, Бенямин Хенрикс и Доминик Собослай. В атака за "биковете" ще бъдат звездите на тима Тимо Вернер и Кристофър Нкунку, подпомагани от преподписалия през седмицата с клуба Дани Олмо.

Aйнтрахт (Франкфурт) за последно бе на финал през 2018 година, когато вдигна трофея след като срази с 3:1 хегемона Байерн (Мюнхен). В тима предстоят сериозни промени през лятото, като наставникът на "франките" Оливер Гласнер си тръгва след края на сезона, а голямата звезда на тима Рандал Коло Муани най-вероятно ще бъде продаден. Те двамата със сигурност ще са мотивирани да си тръгнат с трофей от клуба.

Unsere 1⃣1⃣ für das Pokalfinale! 🏆✨#SGE | #DFBPokal | #RBLSGE | #IhrWisstBescheid pic.twitter.com/LCGraK8Lxe

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) June 3, 2023

За да стигне до последния мач в турнира, Айнтрахт елиминира по пътя си Магдебург, Щутгартер Кикерс, Дармщат, Унион (Берлин) и Щутгарт. Наставникът Оливер Гласнер няма кой знае какви проблеми и на практика ще може да използва всички свои важни футболисти. В състава на Айнтрахт има няколко промени, като сред титулярите се завръщат Себастиан Роде и Филип Макс. Атаката на "франките" ще води голямата им звезда Рандал Коло Муани, подпомаган от Марио Гьотце и Даичи Камада.

РБ ЛАЙПЦИГ (4-4-2): Бласвих; Хенрикс, Клостерман, Орбан, Халстенберг; Собослай, Лаймер, Хайдара, Олмо; Вернер, Нкунку

АЙНТРАХТ (3-4-2-1): Трап; Тута, Хасебе, Н'Дика; Бута, Роде, Соу, Макс; Камада, Гьотце; Коло Муани

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages