Мениджърът на Уест Хам Дейвид Мойс говори преди утрешния финал за Лигата на конференциите срещу Фиорентина в Прага.

“На първо място е страхотно да съм тук. Да бъдеш на европейски финал за всеки мениджър е вълнуващо. Надявам се това да е началото - винаги съм казвал, че според мен най-добрите години предстоят - но със сигурност се наслаждавам на момента”, започна той.

"Отидохме в Португалия за два-три дни, тренирахме, насладихме се и си починахме малко. През този сезон изиграхме 56 мача в Премиър лийг и Европа, така че просто да прекараме няколко дни с играчите беше чудесно. Надявам се, че периодът от 10 дни от последния ни състезателен мач няма да окаже толкова голямо значение”, продължи той.

David Moyes ready for ‘biggest moment’ of career in first European final https://t.co/OHX1652Vns pic.twitter.com/ubpGqArBwm

— The Independent (@Independent) June 6, 2023

Мойс похвали утрешния съперник на тима си: “Фиорентина ме впечатли изключително много. "Формата им след Световното първенство е много добра. Те вече стигнаха до един финал за Купата на Италия, така че това ми говори, че не е случайно. Труден съперник, италиански съперник винаги е труден, така че ние уважаваме това”.

Meниджърът на Уест Хам коментира и факта, че финалът е на “Фортуна Арена” в Прага (домът на Славия Прага), а в тима му има двама чешки футболисти, които са играли там - Владимир Цоуфал и Томаш Соучек. “И двамата идват от този клуб и са много свързани с града. Винаги съм смятал, че имаме голям шанс този сезон да стигнем до финала и съм наистина доволен, защото Томаш и Владимир играха отлично за клуба ни в продължение на няколко сезона”.

David Moyes: "Bit of sunshine" ☀️😅#UECLfinal pic.twitter.com/qp7XusxhEq

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) June 6, 2023

"Миналата година бяхме близо до финала в Лига Европа, а тази година направихме още една крачка напред, така че е голямо постижение да стигнем до европейски финал", каза още Мойс. "Голямо постижение е за всички играчи да седят тук днес. Сега остава да продължим и да спечелим”.

"Ще дойде ли баща ми да гледа утре? Мисля, че ще бъде в пъба. Баща ми е тук утре, така че се надявам да му дам нещо, което да запомни”, завърши шеговито мениджъра на Уест Хам.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago