Джосеп Гуардиола ще остане в Манчестър Сити до края на настоящия си договор, който изтича през 2025 година. Това твърди английският „Гардиън“ в отговор на спекулациите от последните дни. След като постигна голямата си цел и спечели мечтания трофей в Шампионската лига, завоювайки исторически требъл, испанецът на практика постигна всичко с „гражданите“. Появиха се информации, че поради тази причина той може да поиска да си тръгне от клуба с чувството на човек, който е изпълнил всичките си цели. Според „Гардиън“ това няма да се случи, но също така Пеп няма още веднъж да удължи престоя си в Ман Сити, след като настоящият му договор изтече. Изданието определя това решение като "твърдо". 

През ноември испанецът преподписа, удължавайки контракта си с две години и половина – до края на сезон 2024/25. Това означава, че той ще остане на „Етихад“ общо девет години. За седемте години до момента Гуардиола спечели пет пъти Премиър лийг, два пъти ФА Къп, четири пъти „Карабао Къп“ и разбира се, веднъж Шампионската лига. Остават му само два трофея, които до момента не е печелил с „гражданите“ по обясними причини – Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago