След като сезоните в клубните първенства приключиха, играчите имат още един сериозен ангажимент преди да излязат в заслужена почивка след дългия и изморителен сезон. Става дума за квалификациите за Евро 2024. Днес ще се изиграят първите 12 мача от третия кръг на пресявките за шампионата на Стария континент, който ще се проведе през следващото лято в Германия.

В ранния двубой, който стартира в 19:00 часа българско време, лидерът във временното класиране на Група Н Словения гостува на отбора на Финландия, който има три точки след първите си два мача. Домакините обаче могат да обърнат ситуацията и да изпреварят днешния си съперник, ако спечелят трите точки. В друг мач от групата Дания приема Северна Ирландия. Двата отбора също имат по три точки след първите си два мача от квалификациите. В третата среща Казахстан също има шанс да събере шест точки в тази завързана група, тъй като гостува на Сан Марино.

Финалистът от последното световно първенство – Франция, има всички шансове да запише трета поредна победа в Група В, тъй като „петлите“ гостуват на аутсайдера Гибралтар. До момента селекцията на Дидие Дешан разби с 4:0 Нидерландия, след което надделя с 1:0 над Ейре. В другия мач от групата ирландците гостуват на отбора на Гърция, който до момента е изиграл един мач и в него очаквано сломи именно Гибралтар.

Друга от големите сили – Англия, също има за съперник доста по-слаб отбор. „Трите лъва“, подобно на Франция, гонят трета поредна победа в Група С в гостуването си на Малта. Италия не участва в този кръг, защото "скуадрата" е ангажирана с мачовете от финалната четворка в Лигата на нациите. Вторият сблъсък от групата е между тимовете на Северна Македония и Украйна. Западните ни съседи запасаха победа в първия си двубой, след като надделяха над Малта, а украинците очаквано загубиха с 0:2 гостуването си на Англия в първия кръг.

В Група D Уелс ще се опита да дръпне с три точки пред отбора на Хърватия, който в неделя ще играе финал в Лигата на нациите. „Драконите“ тази вечер домакинстват на Армения. Латвия и Турция излизат един срещу друг в Рига в другия мач от групата.

Лидерите в Група I Швейцария и Румъния ще се опитат да продължат със стопроцентов актив. „Кръстоносците“ гостуват на Андора, в румънците имат визита на Косово. В тази група  има още една среща. В нея Беларус приема Израел.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe